fredag 30 augusti 2013

Råkallt

Det var råkallt här på Castillot när jag kröp ur sängvärmen. Kikade på termometern som talade om att det var banne mig inte kallt alls 19 grader. Tvungen att hålla med att 19 plusgrader inte är kallt. Men rått var det ändå. Gårdagens regnväder är den misstänkta boven bakom detta. I vilket fall så blev det ett ypperligt tillfälle att elda lite i braskaminen. Vet inte riktigt vad som händer i kroppen när elden sprakar och värmer. Det råa försvinner och ersätts av någon primitiv känsla. Grottmänniskan som någonstans finns instängd i den moderna människans kropp vaknar till liv. Så nu sitter man här med kaffekoppen och njuter av brasan och dess värmande effekt!

En ganska händelselös vecka bakom ratten. Inget som utmärkt sig så det har varit värt att notera. I och för sig ett gott tecken. Folk uppför sig. Saknar ändå det komiska som ibland dyker upp. Det som gör jobbet lite roligare och enklare. Bara en så sak som våra nysvenskar med språkproblem heller de tonåringar med diverse utsmyckningar i ansiktet. Sånt som man kan sitta och le åt. Men misstänker att det kommer tillfällen att notera sådant på med. Skall ju anlända ett gäng nysvenskar hit så då blir det språkproblem ordentligt. Lägg gärna märke till att jag kör med mängdlära. Ett gäng. Vet inte riktigt definitionen av ett gäng? Men det låter som riktigt många.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...