lördag 3 augusti 2013

Hysteri

Jag avskyr sådana här morgonstunder. Varför? Jo! Det som skulle bli en lugn skön relaxmorgon blev en intensiv leta rörmokare morgon. Hörde vattenpumpen gå på högvarv och kikade ner i pumphuset för att mötas av en fontän. Var inte det jag liksom hade väntat mig. Så fram med telefonlistan. Inget svar hos någon av de sex till antal rörmokare svarade! Kastar mig i bilen och åker hem till en av dom som tack och lov finns hemma. Förklarar problemet. Så nu är han på väg för att åtgärda det hela. Sen ringde rörmokare två och talade om att han var i Borlänge på MC Träff! Så vart det med min relaxmorgon. Får ta den i morgon då istället!

Så var den då över för denna gång. Min intjänade ledighet. Så nu dröjer det ett år innan man kan njuta och hålla sig i form igen. Kan med gott samvete säga att denna semester var fullkomligt lysande. Vet inte när jag hade fyra veckors sammanhängande ledighet sist. Känns som om det var någon gång på 70-talet. Har liksom tagit två veckor efter midsommar och dito någon gång under hösten förut. När man hade eget så var det bara att glömma denna årstid. I bästa fall blev det ett par dagar. Så nu har jag lärt mig att fyra veckor är liksom perfekt. Så får det bli i fortsättningen också. Sedan sparar man en vecka så kan man kanske hitta på något i framtiden.

Mycket blev gjort men mycket blev ogjort också! Altan, gäststuga och utökat gårdsplan tillhör det gjorda. Fattas någon som kopplar all el i gäststugan och snickarboa. Allt är draget. Slå upp en vedbod och ett förråd samt stomma upp för carporten. Låter som om hösten också skall hålla en i god fysisk form. Allt hade kanske sett annorlunda ut om alla personer som man är beroende av hade kommit när dom sa att dom skulle komma. Fast å andra sidan så kanske det stått en massa halvfärdigt här hemma eftersom man påbörjat ännu mer projekt.

I dag skall jag äntligen få lyssna live på sonen och det band som han så energiskt har repat med. Skall bli grymt intressant. Förmodligen kommer det att sluta med att jag med illa dold stolthet. Kommer att jubla och tala om för alla att den där långhåriga blonda grabben är min son!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...