lördag 27 juli 2013

Sovmorgon

Ledighets sovmorgon. Behövs efter denna hektiska vecka. Två gånger har jag tvingats att ställa väckarklockan. Var liksom inte riktigt vad jag tänkt mig. Men skönt var det att sova ut ordentligt. Här på Castillot så har livet sin gång denna sista lördag i juli månad. De skyltar som placerades ut under vecken fyller tydligen sin funktion. Inte en enda okänd bil sen dom kom upp. Att sedan en och annan kör in efter vägen och parkerar på en skuggig plats får man väl ta på kontot icke läskunniga bilister. Alternativt trotsiga lata som inte orkar gå tio steg extra!

Värmen fortsätter att bädda in oss  i svettigt tillstånd. Närheten till vattenflaskan känns trygg. Det går några liter när det är sånt här väder. Väntar med spänning på att ett optiskt fenomen skall uppträda då atmosfärens brytningsindex varierar med höjden. Vet inte om det är så aktuellt på våra breddgrader. Kallas även för hägring. Det närmaste optiska fenomen jag lyckats med är när man glömmer bort att man har progressiva glasögon på sig och världen börjar svaja och ty sig lite annorlunda.

Veckan mest bestående intryck är nog de 70 åriga nyfikna damerna som redan klockan sju låtsades ta en promenad med hunden iförda endast nattlinne. Tror jag måste söka hjälp för denna traumatiska syn. Dags att gå ut och njuta av sommardagen. Fixa och dona bland alla olika projekt som är på gång. Återkommer under dagen med en rapport från ett högsommarvarmt Castillo!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...