söndag 30 juni 2013

Nattur!

En riktigt trevlig helg bakom ratten. Ni läste inte fel. Inte ett dugg! Trevliga nyktra människor med inslag av en och annan glad semesterberusad individ. En del intressanta människotyper råkar man ju ut för ändå. Även om dom inte är otrevliga så kan dom vara förvirrade av olika anledningar. Mest förvirrad denna helg var nog den nervösa dam som inte riktigt visste hur hon skulle betala. Följande dialog utspelar sig i bussen!
-Hej!
-Forsa!
-Kontanteheller?
-Mmmmm!
Biljett maskinen rasslar fram en biljett.
-50 kr.
-Men jag har inga kontanter! Kan man betala med kort?
Inom mig startar min lille inbyggde djävul men lugnas snart ner av mitt trevliga jag. Biljetten makuleras.
Kortläsaren aktiveras och naturligtvis så jäklas den. Damen blir allt med nervös och utbrister – Hoppas att det finns pengar på det kortet. Har fungerat tidigare i kväll!
Efter lite fix och trix så hoppar elektroniken igång och den nervösa damen som vid det här laget har skiftat färg av högt blodtryck och skakar av nervositet får sin resebiljett. Lite empati för den damen. Hon verkar inte ha det speciellt lätt inte.
Nr två i den kategorin var en medelålders herre från Delsbo med ryggsäck. Han hade missat nattåget till Stockholm och ville hem till Delsbo för att sova. Väl i Delsbo så konstaterar han att han även kommer att missa morgontåget till Stockholm. Då det inte stämmer överens med busstider. Han studerade ivrigt tidtabellen mellan Hudiksvall och Delsbo. Skulle ner och jobba påstod han. Vet inte hans arbetstider. Men känns lite underligt att ta nattåget till jobbet om man nu inte börjar jobba en söndag morgon.
Klar trea är den yngre tjej som med sin dialekt avslöjar att hon inte är från våra breddgrader. Hon kliver på och att inte lägga märke till denna brutta är svårt. I hennes kinder sitter det pop nitar. I näsan har hon något som liknar en svetsloppa. I öronen hänger det Abu Garcia Atom skeddrag. Lite svårt att hålla mig för skratt. Men tänker att det går säkert över med åren detta. Varje generation har ju sin revolution!
Trevligast var det två brudar. Varav den ena gått i skolan med min dotter. Naturligtvis så kände hon igen mig och jag inte henne. Glada var dom i alla fall och undrade om jag körde sena nattbussen hem. Men så var inte fallet. Den ena av dom får något trolsk i blicken och undrar om det är han med tatueringarna som kör. men inte då! Berättar vilken det är och känner dom inte honom med. Får mig att undra hur offentliga vi busschaufförer är egentligen.
Fotbolls fanatikern lämnar jag dithän. Alldeles för komplicerat att komma ihåg hans utlägg om bussar hit & dit som fotbollsmatcher runt om i landet. Nu väntar en nu och förhoppningsvis spännande dag!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...