tisdag 28 maj 2013

Blodomlopp

Trodde att morgonen skulle bjuda på riktigt stela ben och ojande ramsor. Men allt var liksom bara som vanligt. Kan vara så att alla rekreationspromenader med och utan hund gjort sitt. Anledningen till denna stelhet som nu uteblev var gårdagens Blodomlopp. Jag har gjort det några gånger förut. Det blir bara mer och mer människor som vill gå i grupp. När strax över 5000 ger sig iväg så blir det trångt. Tidigare år har jag liksom lyckats med att inta en schysst startposition. Så inte detta år. Så det blev liksom att trängas över hela distansen. Sånt händer aldrig här i Edänge. I bästa fall möter man någon annan som strövar runt på de natursköna vägarna. Att Blodomloppet är stationerat i Hudiksvall har ju sina förklaringar. Liksom en föraning om hur det är att gå på marknaden där. Skillnaden är att i detta lopp är det en riktning. Det är det banne mig inte på marknaden. Då är det minst  fem olika håll som folk går. Dessutom då med förkärlek i grupp om minns tre med barnvagn och några hundar. Som den vana marknadsbesökare jag är så tar jag sikte på stånden med korv och kokosbollar. Fantastiskt nog har dom börjat placera dessa redan vd infarterna till marknaden. Detta innebär en snabb tur max tre stånd in på någon av marknadsgatorna.
Visst folk gick även i bredd med barnvagnar och hundar igår. Men med en enda färdriktning så var inte det heller några problem.
Belöningen för detta är ICA,s picknickkorg. Tyvärr har den blivit sämre också med åren. Saknade liksom den rökta laxen. Fast med tanke på hur mycket loppet expanderat genom åren så var den helt OK.
Själv tänker jag tillbringa dagen med att fortsätta min rekreation och mentala träning inför kommande prövningar. Ni andra som eventuellt lider av träningsvärk. Det går över på några dagar.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...