fredag 29 mars 2013

Långfredag

Så här till morgonkaffet och äggmackan så drar man sig till minnes samma helg fast för sjutton år sedan. På den tiden var spelschemat ganska späckat. Så denna helg för sjutton år sedan var det Hudiksvall, Vemdalen och Sveg som gällde. Två dagar i Vemdalen skulle det bli i någon trälada mitt i byn. Marknad var det också. Så efter att ha mojnat till oss efter Tre Bockar spelningen så bar det iväg mot fjällvärlden. Väl framme så var det bara att i god tid ställa i ordning den så kallade scenen. Käka och checka in i någon oklassificerad barack. Som kringresande bard så har man liksom bott ömse om man säger så. Allt från misär till lyxiga rum med all sköns standard. För att Ni skall förstå konstrasterna så nämner jag detta exempel. Öregrund och Häggens konditori. Vi blev hänvisad till ett personalutrymme på någon bakgård. Öppnade dörren och det inte bara såg för jävligt ut. Utan luktade rent ut sagt fan där. Efter att öppnat upp för en ordentlig vädring var det dags att städa upp där. Det som luktade hittade vi under soffan och sängarna. Gamla halvätna köttben. Blev bra det också efter lite sanering. Betyg överflödigt. Gällivare. Varsin stor svit med all sköns lux. Betyg helt klart trestjärnigt. Vemdalens barack hamnar väl på en stjärna.
Nu var det inte det som var storyn utan spelningarna. Någonstans i en paus under kvällen denna dag för sjutton år sedan så kom arrangören och sa att det bara kunde bli en kväll. Men han hade en annan krögare som var på besök som var intresserad av lördagen. Och så fick de bli. Inte för att det är världens roligaste att packa upp och ned och in och ut alla dessa prylar som man släpade med sig. Hamnade i en liten pub nedanför skalet. Där kom det in en besynnerlig man iklädd Tina Turner peruk  med sällskap. Bjöd på drinkar så att det stod härliga till. Vid lite snack i pauserna så visade det sig att denna man var en prylgalning i kvadrat. Hade liksom allt som går att köpa för pengar. Husvagn med allt som kan vara användbart i fjällvärlden. Typ mini skoter, fyrhjuling, cykel etc. I vilket fall som helst så tilltog yrseln bra nog under kvällen. Våra högtalare så ut som ett skyltfönster för en porslinsbutik. Hur vi sen tog oss därifrån till vår barack är än idag en gåta. Hamnade något slitna i Sveg på söndagen. Gjorde tydligen bra ifrån oss där efter som det resulterade i en artikel i ÖP. Eftersom det är ett tag sen så kan man nog med ålderns rätt konstatera att om man åkt på en blåsning så hade man nog inte ens fått gått på en trottoar. Klart är att man blir visare med åren.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...