lördag 2 februari 2013

Lördag igen

Så var det då vattenkraft och varghysteri igen. Börjar med vattenkraften. Den känns liksom lokalt förankrad. Förstår inte vart problematiken ligger här. Kraftverket finns ju redan och har funnits bra länge. Nu vill man tydligen förbättra det och även fiskvandring och andra naturskydds förbättringar. Men se då vaknar gamla älvräddare ur sin slummer. Gräver upp stridsflaggan. Slår sig för bröstet och går ut i media med orden att nu är det strid. Känns liksom som en paranoid miljömupp på några mystiska svampar. Nästa moment blir väl att starta Föreningen Rädda Skjulet. Skydda en fallfärdig gammal lada som ingen brytt sig om på evigheter. Men den har ju alltid stått där. Alternativet är att det är en väldigt tidig valkampanj. I såna fall så lär mjölksyran stå dom upp i halsen på valdagen. Lokalt förankrade partier utan mening är mitt epitet på hela föreställningen.
Så var det ju det här med vargarna igen. Ebba Grön undrade Var är vargen för ett antal år sedan. Orup å sin sida blev Hellre jagad  av vargar. Nu funderar jag som så utifrån dessa artisters alster. Dom som orerar mest för vargens existens verkar leva på tryggt avstånd från dessa djur. Förslagsvis gärna i en storstad och kanske i ett annat land. Långt från de som sysslar med rennäring i de norra delarna av landet. De i storstadens höghus funderar inte över hur Sami Laapalainen har det när han hittar sin ren flock svårt  sargad och dödad av just vargar. Medans Sami har ett jävla jobb att städa upp och spåra samt förmodligen försöka eliminera nyss nämnda  varg/vargar så sitter Höghusnissen och tycker att nu har naturen haft sin gång. Båda har liksom rätt från sin horisont. Heller hur. Skulle man göra en omplacering av dessa två i gammal hederlig AMS anda. Skulle värderingarna snabbt ändras. Höghusnissen skulle förmodligen låsa in sig i en lappkåta. Strategiskt räkna ut hur han snabbt på skoter förmodligen ta sig ifrån detta karga landskap där det vimlar av livsfarliga vargar överallt. Sami skulle gå vilse i storstadsdjungeln och förfäras över alla hen med en massa blingbling som verkar vara en korsning av de två genus som finns vetenskapligt bevisat. Det han ser ser är ett tredje genus. Han van vid de stora vidderna kommer raskt att ta sig norrut till tryggheten i de norrländska skogarna.
Så hur dessa frågor skall lösas är jag inte man för. Överlåter till berörda myndigheter att lösa detta. Gällande befintlig vattenkraft och folk med stridsflagga så kan jag meddela att min röst får ni inte nästa år och inget annat heller. Nu väntar jag med spänning på att nästa parti ska utmärka sig på något mindre trovärdigt sätt. Det stora i kommunen är liksom på väg enligt lokalpressen.
Vill man ha en dokumentär från storstadsdjungeln så kolla melodifestivaleländet i kväll på TV. Garanterat vargfritt men en och annan hen och en massa blingbling kan jag nog garantera!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...