torsdag 1 november 2012

Musiker och busskörning

Så blev det kväller den fjärde dagen och han kände sig nöjd med dagens värv. De tre visa männen och deras fruar tror att dom vunnit en seger igen. Denna gång fungerar nog inte masspsykosen riktigt som man tänkt sig. I bland så slår verkligheten till och har man då placerat sig på en hög piedestal alternativt häst. Då gör verkligheten ont. Att en del människor kan konstruera, vrida till och försöka ändra detaljkartor är för mig något ofattbart. Samtidigt får det mig att fundera på att med ett kirurgiskt ingrepp undersöka deras hjärnor. Kanske läsa boken “Kirurgi för nybörjare” först. Liksom bara få krypa in där ett tag och kolla upp alla synapser, infall och annat smått och gott som kan tänkas finnas där. På något vis så är detta nästan en återkoppling till gårdagens inlägg. Lovar att återkomma i detta ärende.

Dagens fråga efter en trevlig kommentar på bussen lydande “-Ni musiker kör på ett mjukt och behagligt sätt”! Alla musiker på mitt jobb sträck på Er slå ann en drill, durskala eller en lite ters/kvint. Det är vi värd. Funderat på den under dagen och liksom inte kommit fram till vad musik och busskörning har gemensamt. En massa frågor har istället dykt upp! Vilken sorts musik är jag? Vilken låt kör jag som? Inte är det någon 3/4 alternativt den irländska varianten 6/8. Absolut inte  någon balkanrytm i 16/18! Låt då? Ballad, rock, schlager, folkvisa?  Tål att grunna på. Har inte kommit fram till något vettigt svar på detta. Behöver hjälp och Ni där ute kan hjälpa till.

En dag kvar sedan en ledig helg. Känns som evigheter sen. Torrsprickor i levern har förmodligen och uppstått. Skall se över mig själv i morgon kväll. Vore kul med något riktigt bus. Kanske ett fyll jam med några likasinnade.  Högt och med en jävla glöd. Urna ur sig alla inneboende aggressioner.  Vakna pånyttfödd med en sträv tunga. Åh andra sidan kan man ju dricka sig dyng rak gå ut på byn. Skrika könsord och peka finger. Risken med det sistnämnda är att man inte vaknar pånyttfödd utan med stans ångest och rubrik i lokala blaskan på måndag. Kör nog på plan ett. I micken får jag skrika som jag vill. Yeah, yeah, yeah!

Dagen fråga till Er alla där ute! Vilken låt är Ni när Ni rattar ett fordon?

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...