fredag 11 juli 2008

Föredettingar och ödmjuka artister

Såg allsång på skansen i veckan. Några epokgörande artister framträdde med sina vid det här laget ganska uttjatade låtar. Vi har faktiskt haft nöjet att kompa en av dessa rockkungar. Nöje och nöje! Borde i alla fall ha varit det men personen i fråga hade nog en annan bild av sig själv än den vi målade upp. Nåväl det hela utspelade sig i Torsåker en ort som just nu är känd för helt andra saker. Vi Ljungström & Sundström Band spelade på en firmafest och skulle enligt kontrakt kompa denna rockkung.
Vi ringde upp Little Gerald som han kallar sig och ville ha en kassett eller liknade med de låtar han ville spela och i rätt ordning. I stället fick vi en handskriven lapp med raderna "Dom här är det" inget konstigt med det. Bara rockstandard. Vi i bandet träffades och gick igenom låtarna efter vad vi trodde och tyckte.
Så väl på plats i Torsåker inledde vi kvällen inför ett sittande sällskap. Vi tog det ganska lugnt och så efter en timme så klev han då på scenen. Inledde med Jonny B Good och sedan började han att dryga sig. Det skulle vara tyst på scenen när han pratade, trummisen slog för hårt, gitarrerna var för höga och så vidare.

Vi övervägde att lämna scenen och låta honom stå där ensam med sin akustiska gura. Mest bara för att se vad som skulle hända. Vi kämpade oss igenom hans timlånga framträdande tog en paus och trodde i vår lilla värld att han skulle komma och tacka för en trevlig kväll. Men inte vid det laget han herr Lundqvist kvitterat ut sitt gage och var på väg hem till Stockholm igen. Jag menar blott. Lite ödmjuk kan man vara även om man varit rockidol.

Skillnad var det att framträda med Eilert Pilarm. Denna fantastiskt trevliga och ödmjuka artist. Väl medveten om att "Jag gör Elvis på mitt vis" Saknar faktiskt Eilert på vägarna. Pratade med honom i vintras men han hävdade bestämt att det var färdig åkt för hans del. Han brukade dock framträda och dra in pengar till Luther hjälpen hemma i Husum. Det må vara en beundransvärd insats.

Nanne Grönvall också en jordnära ödmjuk människa som bakom scenen nästan kan verka lite blyg. PÅ scenen är hon ett energiknippe utan stopp. Minns Söderbärke och hur hon mitt i vårt Ljungström & Sundströms framträdande kliver fram och gör det lilla extra av Proud Mary. Ganska roliga minnen jag Nisse och Nanne med dansare. Jo ja tackar jag.

Vi hann även framträda med Svullo men den historien tar jag en annan gång.

Så det är lite olika hur man är som person. Tur är väl det kanske!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...