måndag 15 juli 2024

Imperialism


Sakta börjar man återvända till det normala! Vad det nu år? Två fantastiska spelhelger på rad. Sånt tar på krafterna. Så mycket att jag började fundera på namnbyte. Gamla Goa Gubbar var det första som dök upp. När jag presenterade det tyckte Nisses måg att Tre G lät bättre. Lika gammalt det med. Något som mobiloperatörerna lockade med förra århundradet eller? Gammalt är det i alla fall. Så vi kör väl på våra efternamn tills vidare.

Nu laddar jag inför Summer Week. Han & Hans Vänner live. Det är banne mig inte varje dag det inte. Inte varje vecka eller månad eller! Kanske beror på att vi inte marknadsfört bandet tillräckligt. Vad vet man. Kommer att bli riktigt kul.

Kollade fotboll igår. En hel match dessutom. Var liksom lämplig sysselsättning för en slutkörd musiker. Var helt övertygad om att Spanien skulle gå segrande detta VM. I vilken fall som helst så var det en riktigt bra match. Stod och vägde. 

Sen har vi ju dramat i USA också. Känns som om vi ser det sista som finns kvar av det som folket byggde upp en gång. Kallas DEMOKRATI! Det ordet och kollektiva tänket håller sakta på att slås sönder. Det har pågått under väldigt många år. Egoismen och girigheten tar sakta över. Enkelt att genomföra. Allt finns ju i cyberspace. Folk behöver inte träffas längre. Utbyta idéer och tankar. Allt ska serveras helst på en rad. Konspiration och falska nyheter är vardag. Inte alla har filtret som kan sortera bort konstruerade inlägg. Skrämmande. Tycker synd om kommande generationer. 

Världen styrs av galna män var det någon som skaldade om för några år sedan. Det har inte blivit bättre. Man är glad över att man lever i en hyfsat  fridfull del av världen. Men saker kan ju ändra sig snabbare än vad man tror. Nu är jag ingen domedagsprofet men! Så det är bara att spela och göra roliga grejor så länge det går.

Er Högvälborne från The Cave

 

Inga kommentarer:

Höstrusk och hypokondri!

 Ut med bröstet. Check! Sumeriskt leende. Check! Använd bålen. Check! Så där ja! Klar för dagen! Känner för att ge mig ut på äventyr. Utfors...