lördag 4 maj 2024

Allergi

 


Tränar på att vara ledig och lössläppt. Har gjort det förut. Men denna gång känns det liksom på riktigt. Vakna i lugn och ro. Sträcka på sig. Läsa morgontidningar och inmundiga en frukost. Allt utan ett uns av tidspress. Är det kanske så att vi fostras in i någon hexagesimal tillvaro. Den som står utanför det invanda decimal systemet. Om det är så? Ja! Då är det problemet löst. Bönderna är oskyldiga. Det är tiden som är boven.

Bilden här ovan skildrar den tid då jag gav mig in i rosornas värld. Då skulle det odlas rosor. Inte så enkelt som det man ser i någon botanisk trädgård inte. Visst! Dom ska kunna övervintra. Men det var väldigt få som gjorde det. Tror att någon ros klarade två vintrar. Men sen var det liksom tack och hej. Intressant lärdom om inget annat. Vackra är dom. Testar man inte så vet man ju inte. Enkel matematik utan bråk.

Snorandet och de kliande ögonens tid är här. Går att lindra med små receptfria tabletter. Tur är väl det. Men det blir många blaska av ansiktet så fort man varit ute. Helst ska man väl total sanera sig. Byta kläder i någon luftsluss. Tyvärr har man inte tillgång till den tekniken. Så med vetskapen att det inom modern tid går över så får man stå ut.

Gode vännen där på kullen i los. Skribent, Musiker och kodare har drabbats av en poltergeist. En lampa i ett av rummen där i det gula huset pendlar av sig själv. Finns film på det på hans FB sida även i hans blogg. Visst är det trivsamt med ett husspöke. Möjligen kan han ta kontakt med redaktionen för programmet "Det Okända" Släppa in några mediala figurer i huset. Låta dom känna in vad det kan vara för väsen. Ett bra sätt att få Los på kartan ordentligt.

Nu är det dags för allergimedicin och fortsätta att njuta av dagen. Ja! Det blir en tur på cykeln i dag med. 

Er Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

Värme

  Våren ler mot oss. Värmen är tillbaka och med den snart sommar på riktigt. Allt har blivit enklare. De fodrade  vinterkläderna har tvättat...