lördag 15 juli 2023

Tålamodsprövande!

 Så här halvvägs in i juli månad så har man en stunds andhämtning. Är lite seg i kroppen men det går med all säkerhet att göra något åt. Kanske var det gårdagens periodiska underhåll i kombination med gitarrvård som ställt till segheten. Möjligen promenaden ner på stan via Lillfjärden. Vet inte hur man riktigt tänkt där med de nya gångstigarna. Fågellivet har liksom delat in sig i olika fraktioner. Måsar här, gäss där etc. Om man nu skulle få för sig att promenera ut till någon strategisk placerad rastplats med tillhörande bord och bänk. Ja då är det nog stor risk att mamma och pappa fågel lägger in sitt veto. Stridsflygare liksom som bevakar sina små. Sen behöver man nog saneringsutrustning också om man inte vill drabbas av salmonella eller fågelinfluensan. 

Fick en riktigt backflash under torsdagens busskörning. Länge sen jag rattade en eftermiddag. Men en torsdag känns väl inte så skrämmande även om datumet var den 13:e. Möjligen kanske det var ett träningsläger inför en fredag med samma datum. Vad vet man? I vilket fall som helst så klev det ombord en handfull promillestinna personer. Tur att man känner till dom efter några år bakom ratten. Nu skulle dom inte åka någon längre sträcka och jag misstänkte att bingen var det som hägrade mest. Sedan råkade man ut för en gammal känd pundare med ticks som förmodligen avslöjar vad personen har sysslat med under en längre period. Naturligtvis så krånglar personens telefon men giltig biljett finns där och det är nog bättre att man transporterar hem en sån istället för att dom själ en bil och ger sig ut i trafiken.

Så redan där var jag tillräckligt less. Jobba ska vara kul och inte någon social inrättning. Sen kom droppen. Det finns nämligen två droger som är ganska identiska på den påverkade. Alkohol och heroin. Luktar dom inte promille så är det det sistnämnda. Att försöka föra  en konversation med något som liknar en enarmad bandit där ögonen snurrar är svårt. Rent av omöjligt. Naturligtvis är biljetten/kortet i en ryggsäck. Så sätter sig på sätet och jag förstår att reesbevis ska letas fram! Vad händer! Med ryggsäcken på golvet framför sig så dyker personen ner i den och gräver. För att i nästa sekund somna med huvudet och armarna i ryggsäcken. Måste tillägga att mitt tålamod då var nära bristningen. Lyckades få ur varelsen vart den skulle och dessutom se till att det klev ur bussen. Allt detta på en torsdag. Vet inte om de sociala betalar ut pengar på tordagar. Men dom slantarna lär vara slut innan fredag eftermiddag.

Nu ska jag vara ledig kommande vecka. Rehabilitering liksom. Vårda mitt tålamod! Sedan urna ur mig alla aggressioner på tisdag så vi inleder GHSW (Glada Hudik Summer Week) Lite ying och yang där. Så Ni som känner Er manade besök gärna Möljen på tisdag. Allt börjar klockan 18.00. 
Vi ses och hörs där. 

Er tålamodsprövande Högvälborne från The Cave  

Inga kommentarer:

Allergi

  Tränar på att vara ledig och lössläppt. Har gjort det förut. Men denna gång känns det liksom på riktigt. Vakna i lugn och ro. Sträcka på s...