lördag 10 december 2022

Hej mitt vinterland

 


Knappt hann snön lägga sig innan man hörde ljudet av varvande snöskotrar. Ett lika fantastiskt fenomen som sladdande motorburen ungdom. Förmodligen så spelar dom Prästens lilla kråka högt på den ljudanläggning dom har i sina fordon. Man kan liksom höra en slank han hit och en slank han dit och så vidare. Det är ju liksom dom tiderna nu. Julsånger. Fast det verkar som handeln förskonar oss en hel del från den musiken. Kanske dom spar på el. Vad vet man?

Apropå julsånger. Chris Rea han kör ju hem till jul. Varje jul till och med. Man undrar vart han håller hus resten av året? Med dagens bränsle priser kanske han jobbar och spar undan pengar för att ha råd att åka hem till jul. Intressant hypotes! Sen det där tiptapp tiptapp tippitippi tipp tat. Hallå är det någon komodsupare som smyger runt efter midnatt. I klädd taskiga tofflor på knarrigt golv. Nu ska jag sluta vara sarkastisk och häckla julsånger.

Måste börja träna på att vara mer pensionär. Just nu känner jag mig som en jourhavande frilansare som ständigt i tid och otid blir uppring. Hände senast i veckan. Jag pratade med min ocoole vän där uppe i Los. Nog fan rings det. Imorgon skulle du egentligen kört det här passet. I stället ska du ha det här. JaJa! Lika många timmar så samma, samma fast olika. Störd i ett samtal. Hade man avisat så skulle det ringts om och om. Årets nyårslöfte får kanske bli att bli en bättre pensionär. Fast det är ju det där med nyårslöften!

Tog farväl av en gammal musikkollega igår. Såna där ceremonier som inte tillhör de trevliga slaget. Alltid sorgligt. Mycket sorg och allvar. Fast man behåller de fina och roliga minnena. Livet gång liksom.

Sju planerade arbetsdagar kvar i år. Sen har vi det där med nyss nämnda nyårslöfte. Skulle vilja in i studion igen. Kläcka ur sig någon eller några nya låtar. Fast det ska finnas tid, inspiration och kanske lite jävlar anamma med. Får se om man publicerar några alternativa tagningar på Spotify. Så det händer något där. 

Så i väntan på tomten! Ha det bra där ute och ta det lugnt i trafiken!

Er Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

BONBONJÄR

  Tänk vad en del människor är lättkränkta. Håller sig i sin egen bonbonjär. Stänger locket och kretsar runt i sin egen bubbla. Kanske man ä...