lördag 3 september 2022

SRP (Skitsura Revolutionära Pensionärer)

 


Det är mycket att hålla ögonen på just nu. Öron också, för den delen. Som jag skaldade en gång i tiden "Det pratas hit och dit Det rapas ros det rapas ris" Känns som om man måste göra verklighet av det fiktiva partiet SRP (Skitsura Revolutionära Pensionärer)!

Anledningen är ju att det stundar ett val. Ett val som enligt SRP kommer att sluta i ett KAOS! Fördelen är att det ur ett kaos oftast kommer något riktigt bra. Erkänner att jag gillar tanken på billigt tandvård, bättre vård, bättre skolor etc. Frågan är bara hur det skall finansieras?  Trots allt är penningpåsen lika stor nu som efter valet. Då får man svaret att det skall omfördelas. Min nästa fråga är då vad blir lidande i den andra änden?

Sen det med höjda elpriser. Varför är det slutkonsumenten som alltid ska betala. El bolagen har gjort rejäla vinster i många år. Ta bara fenomenet "El Certifikat" Ett snyggt namn på en skatt som finansierade vindkraften! Sen förnybar energi. Vilket jävla uttryck. Vore det så skulle samma el snurra runt i hemmets ledningar till ett engångspris. Liksom förnya sig hela tiden. Fast då skulle det ju inte tillföra något kapital till El Bolagen. Samma sak med drivmedel som också anses vara förnybar? Är det tomt i tanken stannar fordonet och betalar man inte elräkningen så blir man av med elen. Jag vill ha lite av det förnybara nu! 

Ur kaoset kunde ju SRP kliva fram. Det finns i dag cirka två miljoner pensionärer i Sverige. Så det är helt klart en maktfaktor. 20% av befolkningen. Nu har ju inte alla rösträtt på grund av ålder och annat. Enligt mitt googlande så är cirka 7,5 millioner röstberättigade i landet. Så procentsiffran lär bli lite högre men känns ganska bra med 20 procent. 

Sedan går det ju att starta olika avdelningar med. ET Elaka Tanter PKK Perfekta Kristna Kamrater osv. 
Känner att detta inlägg håller på att gå överstyr. Så avlutar här och inväntar kaoset.

Er Högvälborna i revolutionär mood från The Cave Inga kommentarer:

Filologi

  Snart så kommer energibesparing att gå käpprätt åt pipsvängen. Undrar om någon använder det uttrycket numera? Förmodligen inte. Men än lev...