lördag 18 december 2021

Skabrös

 


Plötsligt så händer det! Plusgrader ute och inte någon ursäkt att stanna inne. Bara att klä sig och ta den där strapatsen som man gjorde dagligen under sommarmånaderna. Man kom liksom av sig när oxveckorna tog sig in i ens liv i augusti. Fast promenerats har det gjorts ändå. Fast inte några längre sträckor. Nu fanns ingen återvändo.

Vet inte om det är något med den pandemi som härjar bland oss. Hade räknat med mer aktivitet runt det centrala fågelbadet. Fast det är skönt att slippa kryssa i folksamlingar också. Faktiskt har de ansvariga lyckats med bedriften att sanda gångvägarna. Annars så hade det nog varit grymt äventyrligt. Typ som i en av de visor som förmodligen kommer att sjungas nu i juletider. En slank han hit och än slank han dit! 

Livet som frilansherre artar sig. Fast lite svinn blev det i veckan som var. Har lärt mig att det inte är speciellt nyttigt att visa sig på depån. Fast nu bjöds det ju på jultallrik. Gratis är som bekant gott! Men det straffar sig också. Plötsligt så har man ett tagit på sig ett pass utan att veta hur det riktigt gott till. Lite hjältegloria har man dock då man räddat dagen åt teamleadern som ska se till att allt fungerar. 

Gitarristen i Rolling Stones Herr Richard fyller år idag! Sjuttioåtta! Klart oväntat, men ett faktum. Legenderna börjar bli till åren. Några nya lär man knappast få se. Dagsländorna har tagit över där! Tyvärr! 

Nu är det väl bara att räkna ner fram till själva crescendot julafton. Efter den kommer ju den där berömda  återvändardagen. Återkommer med en djupanalys om hur den kan te sig. Har liksom sett både det ena och det andra genom åren där bakom ratten. Kan ju ha ändrats en del men jag tror att det mesta sitter djupt rotat hos somliga. 

Er Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

Värme

  Våren ler mot oss. Värmen är tillbaka och med den snart sommar på riktigt. Allt har blivit enklare. De fodrade  vinterkläderna har tvättat...