fredag 31 december 2021

Gott Nytt År

 


2021 närmar sig sig slut. Bara timmar kvar. Man ska väl försöka att sammanfatta detta år på något vis. Det var snäppet bättre än 2020 men inte mycket. Visst sommaren var helt OK! Man hann med bad i både hav och älv. Åkte båt på havet. Besteg ett berg och cyklade omkring utforskandes Hudiksvalls cykelbanor. Den norra och västra delen är jag definitivt på det klara med. Hade räknat med att det skulle finnas mer i de centrala delarna av staden. Men där finns inte något alls. Har kvar till kommande sommar de södra och östra delarna. Alltid något att blicka fram emot. 

Musik hann man även avnjuta och dessutom spela live ett par gånger. Det sistnämnda är mer än vad jag gjort på några år. Kul och upplyftande för mitt ego. Man kanske ska lista några låtar/artister som kan vara bra att streama en kväll som denna.
Carnation Blue och deras EP Circus de Ville
John Hiatt & The Jerry Douglas Band Left over feelings
Hion Martell Famous for being famous
Willie Nile Positive Bob
Åke Hedman Tralala
Han & Hans Vänner Karriär, Kids & Rock"n"Roll
Hoppas att några av dessa förslag kommer till glädje under nyårsfirandet.

Året har precis som 2020 kantats av pandemigrått. En förbannat tråkig nyans. Men som sagt ska man ta sig ut är enda sättet igenom. Funderat på hur det skulle vara om man som förr i tiden hade en näsduk i fickan. Nu kanske inte alla minns det fenomenen. En lite oftast fyrkantig tygbit med ens initialer broderade i ett hörn. Kunde även vara ett emblem av något slag. Tack och lov att den är bortglömd och ersatt av dito pappersvariant. 
Tänk Er själva att man tar upp denna snorslarva ur fickan. Vrider ur kranen ordentligt, viker ihop den strategiskt så att det finns ledigt utrymme för nästa snytning. Så ner med den i fickan. Bara jag tänker på det så är det lite småäckligt. Under nuvarande pandemi skulle detta förfarande vara en smitthärd i klass med en härdsmälta i ett kärnkraftverk.

Nog om osmakliga kreationer. Nu tar vi fart in i 2022 och ger oss fan på att nu får detta vara över. Man vill ju att vardagen ska vara normal och att man inte ska gå omkring och noja med munskydd och visir. 

Med hopp om ett riktigt Gott Nytt År

Er Högvälborne från The Cave



Inga kommentarer:

Värme

  Våren ler mot oss. Värmen är tillbaka och med den snart sommar på riktigt. Allt har blivit enklare. De fodrade  vinterkläderna har tvättat...