söndag 5 december 2021

Andra advent

 


Visst är den vacker. Bodde i ett fönster på Castillot. Höll förmodligen en massa oönskade insekter inlindade i väv. Liksom ett skafferi för överlevnad. Mådde som en kratta igår. Vet inte om det är känslan eller medvetenheten av att vara frilansherre?  Möjligen kan det ha varit vinylkoma! Botaniserade bland gamla LP skivor. Turen gick via The Stranglers, Devo, Gunnar Danielsson och The Church. Vissa saker står sig än idag. Andra inte. Har förmodligen med att den där tretti års snubben inte är riktigt kompatibel med dagens något äldre snubbe. Nåväl! En del schyssta inputs i alla fall. Någonstans ska man hämta sin inspiration. Så det så!

Apropå gårdagens halvrisiga mående. Den med huvudvärk och allmän lojhet. Analytisk som jag är så tror/vet jag att allt detta kommer från rygg och nacke! Har man suttit och skumpat runt i en buss 30 mil om dagen i lite mer än ett decennium då far dessa delar av kroppen illa. Så planerar ett besök hos någon massör, naprapat eller kiropraktiker framgent. Uppdrag räta till mig! Resultatet brukar vara ännu mer huvudvärk några dagar men sen så är man på banan igen. 

Hade liksom förväntat mig lite mer aktivitet här utanför. Men en söndagsmorgon i informationssamhället ger inte så mycket aktivitet. Önskar att man såg några ivriga barn testa att åka skidor på den lilla snömängd som fallit. Men inte ett liv. Vet inte om man ska använda den slitna klyschan "Det var bättre förr" men det känns som att det var så. Annan aktivitet. Inte smarta telefoner, surfplattor och en uppsjö av TV kanaler. 

Det där med en uppsjö av TV kanaler är av ondo. Under gårdagens halvrisiga tillstånd zappade jag bland kanalerna. Upplyftande! Inte ett dugg. Skidåkning, ishockey, fotboll, curling och en jävla drös med dokussåpor! Inte undra på att folk mår som en påse nötter. Fast det är ju klart så här när man närmar sig jul så kan man kanske må just som en påse nötter. 

Sen har vi radion! Inte ett dugg bättre. Idrott där också. Tack för P1 och P2. Om man nu inte vill parta loss! Då finns ju ett antal reklamfinansierade kanaler. Affärerna då. Jo! Bjällerklang och glitter i varenda liten vrå. Dränkt i julmusik. Börjar känna mig som Grinchen. Fast inte lika drastisk kanske. Fast en liten tendens i alla fall.

Ni som orkat läst så här långt och slitit Er från idrott och dokusåpor bör nu ha upptäckt att min träning mot surgubbe börjar ge resultat. Undrar vad som kommer härnäst!

Er Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

Värme

  Våren ler mot oss. Värmen är tillbaka och med den snart sommar på riktigt. Allt har blivit enklare. De fodrade  vinterkläderna har tvättat...