lördag 20 november 2021

Ensiffrigt

 


Så har nedräkningen blivit ensiffrig. Märklig känsla. Dröjer några dagar till innan jag kan göra som bilden illustrerar. Räcka finger och ta en eller flera whiskey! Gärna på en veckodag då så att det känns i hela kroppen att nu är oxveckorna över. Livet på en pinne börjar. Man bestämmer äntligen över sitt liv alldeles på egen hand. 

Insåg under den vecka som gått att ska man skapa musik och texter så krävs det koncentration. Focus på det man skapar. Funkar inte att bara sätta sig ner och hosta upp något. Fanns en tid då det fungerade också. Men kan vara den där självkritiken som blir mer och mer på stridig ju äldre man blir. Får den insikten att Gyllene Tider av idag aldrig skulle ha skrivit Flickorna på TV2 eller Noice En kväll i tunnelbanan. Lika lite som jag skulle skriva Det var så kallt. Dom låtarna hör liksom till en annan tid en annan person med för den delen. Alla är schyssta låtar som väcker något nostalgisk från en annan tid. Man ändras som människa genom åren. Med och motgångar präglar en.

Apropå det där med finger. Gav vår teamleader en sån igår som avskedspresent. Något som uppskattades. Han placerade den strategiskt på sitt skrivbord. Så nu behöver han inte säga nej utan bara peka på fingret så vet alla att det inte var läge att fråga om ledighet etc! Har några dagar kvar så att jag kan se det användas och skratta åt alla dom som drabbas av den.

Stefan Wermelin gjorde ett bra uttalande under veckan. Musikproducenterna väljer musik som man tror att folk vill höra. Inte som förr att man spelade musik så att folket kunde upptäcka nya artister. Sådana som Stefan Wermelin, Lennart Wretling, Kjell Allinge och Kalle Oldby levererade en mäng ny oupptäckt musik åtminstone i min värld. Snälla! Kom tillbaka med såna program i etern.

Nu ska jag vara hård mot mig själv. Ta en promenad. Inte hård som stål utan mer som lättmetall. Dagens lustiga fundering är om man ska starta en rullstolstävling i hamnen. Arbetsnamn Alle man på däck!

Er nedräknande Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

Värme

  Våren ler mot oss. Värmen är tillbaka och med den snart sommar på riktigt. Allt har blivit enklare. De fodrade  vinterkläderna har tvättat...