lördag 9 oktober 2021

Morgonstund

 Dags att ta på sig den filosofiska hatten och kasta sig över ämnet morgon. Känns liksom lite eljest när man vet att man är ledig och vaknar så där i ottan. Helt utan anledning. Det är väl den där förbannade mat och sov klockan som ställer till det. Hittar ingen annan orsak. Kan vara det där sendraget i vaden också. Det som gör att man studsar upp och tragglar runt utstötande primitiva läten. Tror det kunde vara intressant med en dold kamera med rörelsedetektor när det inträffar. Gärna då en vacker morgon med soluppgång och lite skönsång i stämmor av Hootynanny Singers. Liksom ett antiklimax fångat på film. 

I vilket fall så är jag fruktansvärt vaken. Några koppar kaffe har inmundigats och som pricken över i en snus under läppen. Inväntar dagsljus. Känns lite fel att störa mina grannar med diverse slamrande ljud. Dessa åstadkommer man per automatik när man ska flytta möbler, vitvaror och lägga resterande golv. Hann göra halva i går innan klockan signalerade tapto.

Ännu en legend har parkerat. En lokal den här gången. Fick en vision av att Charlie Granberg målade ännu en vägg med ett porträtt. Denna gång i Delsbo. Vi får se om det blir verklighet. I och med GeA:s frånfälle så blir det inget mer VBK. Det går liksom inte. Det var han, personifierat. Ingen kan ta hans plats som låtskrivare och scenpersonlighet. 

Sakta börjar ljuset komma och med det så kan man smyga igång dagens aktiviteter. 

Er Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...