måndag 15 juni 2015

Kattunge på språng!

Strålande sol denna morgon. En sån här morgon då man sovit ut ordentligt. I morgon kommer det en till sån. Lyxtillvaro på något sätt, då det inte är intjänad ledighet än. Några veckor kvar dit. Man håller ut.

Gårdagen regnade bort. Lika bra det. Fick en lazy day som bara gjorde gott. TV soffan och några filmer. Vet inte vad jag ska tycka om nya Jönssonligan! Påminde om Ocean11. Det gjorde aldrig Gösta Ekman. Han hade en ständig plan och så fick man skratta då och då. Taskigt med humor i den nya.

Castillots nya familjemedlem har börjat röra på sig. Envis liten krabat inne på sin fjärde vecka. Lagom nyfiken så tar den sig ut på de stora ytorna. Gnäller lite och den beskyddande modern svarar någonstans. Just nu är det mest skyddade stället under bokhyllan. Bits gör den också. De sylvassa små gaddarna känns ordentligt i fingertoppen. Sedan har den också upptäckt att med sina klor kan den fästa sig i exempelvis människohud. Undrar hur detta kommer att bli framgent. Väckt mitt i natten av att foten blivit massakrerad heller ett starkt kurrande i högra örat samtidigt som det snuttas på örsnibben. Kattungar är besynnerliga väsen.

Gräsmattan! Sommarens fysiska arbetsmoment. Den växer så att man i princip kan se det. Bränsle finns till klipparen och måstet hänger över mig. Grundprincipen är ju att man inte ska ha större gräsmatta än att frun orkar klippa den. Sen måste jag ju rycka in mellan klippningarna och som bättre hälft ställa upp. Finns mer måsten också. Rabatten skall rensas från ogräs. Ett sånt där jobb som gör en en sprudlande glad. Altanen skall oljas! Listan växer!

Kändisar trillar av pinnen. En efter en. Idioter spränger bilar och tar unga flickor av dagar. Att kändisar dör av ålderdom är liksom naturligt men det ramlar bort legender. Sånt får man acceptera. När det sedan är regelrätta avrättningar/mord då är det för jävligt. Sånt hoppas jag att vi alla är emot oavsett politiskt inställning. Etnisk bakgrund etc! Att det sedan skapas fördomar är inte heller konstigt. Men det har hårdnat där ute. Läste någon artikel i någon press om att det finns kvarter där våra myndigheter inte ger sig in. Svenska ghetton har blivit en verklighet. Det skrämmer en aning.

Glädjande är att det gick att genomföra en sex timmar lång repetition utomhus. Man är glad att man bor som man bor. Skall genom byn idag så får väl se om någon stoppar mig och rygg dunkar heller skäller ut. Det ekade frisk mellan bergen! Sviter är lite ömmande fingertoppar. Får göra en Arne Tammer! Ta en kvart om dagen. Klämma fingertopparna mot gitarrsträngarna. Dessutom har jag fått i uppdrag att lära mig några Neil Young låtar. Spela dom är det minsta bekymret. Problemet är hur man sjunger dom. Liksom göra låtarna till sin rätt! Karln är ju oefterhärmlig. Ska den som ger sig.

Ha en hyfsad dag där ute. Det tänker jag ha!

Inga kommentarer:

BONBONJÄR

  Tänk vad en del människor är lättkränkta. Håller sig i sin egen bonbonjär. Stänger locket och kretsar runt i sin egen bubbla. Kanske man ä...