söndag 15 mars 2015

Tankar

Så där ja! Vårbruket igång. Mjukstart med en tank. Gran och björk samt en stensågning. Stensågning slöar ner kedjan på sågen bra nog. Får ta eftermiddagen till att slipa kedjor. Får inte heller glömma bort att njuta av vårsolen. Stimulera tallkottskörteln med D-vitaminer.

Tog farväl av Marie igår. Alltid sorgligt när vänner går bort. Men i hennes fall tror heller vill jag tro att döden var ett förbarmande. Finstämt med sång av Ulrica Beijer med kör. Saknade Hasse “Fimpen” Andersson som skulle ha sjungit In the name of love och It´s my life. Vet inte vad som hände men det går inte att göra om heller. Har även svårt för Claptons Tears in heaven. Dels är det hans låt och sedan har den tjatats sönder på pubar. Min åsikt och ingen annans. Vila i frid Marie och tack för att man fick vara din vän.

Skogen var det. Lämpligt att skutta ut så här på morgonen kanske i bästa fall få ner en heller två kubik. Svårt att uppskatta när man bara fäller och kvistar. Sen ska man ju ta hand om eländet också. Få hem det på gården och kapa/klyva! Men det är en annan historia. Ska nog inte satsa på en karriär som skogshuggare annat än månskensvarianten.

Rumänien ut ur EU. Ny paroll! Varför ska ett land som inte kan ta hand om sina egna vara med i EU. Har vänner som tycker att det är rent ut sagt åt helvete att dom varje gång dom ska och handla. Får förklara för sina barn varför det sitter vuxna människor där med en kopp och tigger pengar. Visst! Det är synd om människorna bakom koppen. Men det kan väl knappast vara meningen att alla ska sitta utanför någon affär och skaka med en burk. Dags att förbjuda tiggeriet. Detta kommer att väcka starka känslor hos många. Men hur lönsamt kan det vara att sitta där. Dag ut. Dag in. Kanske få ihop några tusenlappar på en månad i bästa fall.

Tänk om alla skolungdomar, pensionärer skulle anamma detta. Trång utanför butikskedjorna.

Inga kommentarer:

Allergi

  Tränar på att vara ledig och lössläppt. Har gjort det förut. Men denna gång känns det liksom på riktigt. Vakna i lugn och ro. Sträcka på s...