fredag 26 maj 2023

Orientering och surströmming


Intressant vecka som gått. Lagt sig till det som aldrig kommer igen. Har börjat på med Hitta ut igen. Vinterns förtvinade muskler ska få nytt liv. Någon som dom definitivt talat om. Man blir liksom påmind om att trots stretching så krävs det liniment. Både den som kyler och den som värmer. Check pointsen runt om i Hudiksvall var relativt enkla att ta sig till. Cykel och gång. Samt ett viss lokalsinne naturligtvis. Många som ojar sig över att jag trampar el cykel.  Utan det hjälpmedlet så skulle nog mina knän protestera bra nog. Misstänker Atros. Priset för moped och motorcykel körning i  alltför tunna kläder. Toppat med hopp från lastbilar under de odödliga åren. Man borde kanske ha lyssnat på sina äldre kollegor då. Lätt att vara efterklok. 

Jag och en arbetskamrat tog oss ann Njutånger. Erkänner att man är dålig på att vara bergsget. Det var nog där som de bortglömda musklerna vaknade till. Sen råkar man ju ut för en del saker som man inte ens trodde kunde ske. Jag menar att om man kunde spela på något betnings bolag så hade detta oväntade möte gett ordentlig utdelning. Vad brukar man stöta på i skogen? Har frågat runt och de flesta svaren var: En björn! Det ger inga större odds. Men en naturist orienterare det Ni. Nu snackar vi odds!

Det mötet var oväntat. I och för sig så dolde naturist orienteraren sitt organ. Men efter att min kollega skrivit om detta möte i ortens lokala grupp på sociala medier. Ja! Då dök frågeställningarna upp. Det visade sig nämligen att en skolklass hade haft orientering samma dag. Turligt nog på förmiddagen. Så man kan ju undra hur reaktionerna varit om någon eller några mött denna naturist orienterare. Vidhåller dock att om man kunnat satsa en hundring på det mötet så hade det blivit en god ekonomisk avans!

Så har det då blivit avklarat. Årets första surströmming. Börjar liksom bli lite av en tradition nu på jobbet. Denna gång så fanns möjligheten att inmundiga Oscars, Röda Ulven och Kallax alla kända märken. Mina smaklökar talade om att den som smakade bäst var Oscars. Kanske beroende på att den var ett år äldre än de andra burkarna. Tio filéer bör motsvara cirka fem strömmingar. Så nummer ett av årets gastronomiska upplevelser är avklarad. 

Er Högvälborne från The Cave
 

Inga kommentarer:

Värme

  Våren ler mot oss. Värmen är tillbaka och med den snart sommar på riktigt. Allt har blivit enklare. De fodrade  vinterkläderna har tvättat...