torsdag 16 februari 2023

Det nya livet!

 


Tror jag börjar vänja mig med det nya livet. Tre dagars vecka känns som perfekt. På något outgrundligt vis börjar jag få ordning på sov klockan! Börjar komma över sju timmars nattsömn nu mera. OK! Någon plump i protokollet när man knappt hinner hem för än man ska iväg igen. Små smällar man får ta! 

Njuter till fullo av morgonen och kaffet. Det där lugnet som infinner sig när man vet att det inte finns några tider att passa. Livet på en pinne liksom. Läsa de lokala tidningarna, lyssna på radio och slötitta på ekorrhjulet som sakta drar igång här utanför. Man kan ha det sämre! 

Familjen gitarr är komplett igen. Hämtade den gamla Emperadoren i veckan. Den har varit in på en mindre reparation. Stallet hade släppt. Något som jag märkte när jag försökte stämma den. Gick liksom inte. När jag upptäckte varför så var det liksom solklart. Släpper stallet så går det inte att stämma. Provspelade skönheten igår. Klangen var fantastisk. En gammal trotjänare från tidigt 70-tal som fått en touch av Willie Nelson. 

Ska bli intressant att kolla in Hälsingetoppen imorgon! Skickade över en lista till den Ocoole där uppe i skogarna. Fick tillbaka att ett trettiotal nya artister/musiker ramlar in på listan. Börjar närma sig 300 där. Vad man funderar över är den lokala radiokanalen P4 Gävleborg som efterlyser lokal musik. Vill att man ska ladda upp på deras portal. Så att alla kan ta del av lokal musik! Men det är sällan eller aldrig man hör något sånt. På den listan finns det musik som borde räcka månader framgent. Men det är väl någon från huvudkommunen som sitter på besluten. Tyvärr!

Så här i mitten av februari så känner man hopp. Ljuset återvänder och snart kan man stoppa undan vinterkläderna. Den här vintern får man nog minnas som den stora halkans vinter. 

Fortsätter att njuta av tredagars veckan och inom sinom tid en promenad runt det lokala fågelbadet.

Er Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

Värme

  Våren ler mot oss. Värmen är tillbaka och med den snart sommar på riktigt. Allt har blivit enklare. De fodrade  vinterkläderna har tvättat...