torsdag 13 maj 2021

Tonåring

 Så kom då värmen till slut. Med den så exploderade pollensäsongen. Upptäckte det igår morse när näsan var täppt av trädsperma. Detta trots att jag intagit allergimedicin. Fast man står ju ut med lite snörvlande och nysande. Problemet är att om man råkar nysa i offentliga miljöer så skrämmer man nästan slag på alla i ens närhet. Tur att man vet vad det är man dras med. 

Gick i alla fall den numera vanliga rundan runt Lillfjärden. Det kändes fan i mig mycket lättare när solen supportade. En mystiskt känsla infann sig. Kände mig som att jag blev besatt av både Per Gessle och Tomas Ledin samtidigt. En massa nanananana och shalalalala i huvudet tills jag fick en sten i skon. Ni vet ju själva hur en liten skiten sten kan ställa till det. Då var Herr Ledin där igen Åååhåååhå! Kanske en liten hint om hur dom skriver låtar. Vad vet man.

Sedan har man tydligen konverterat till tonåring igen. Sovit väldigt mycket och länge det sista dygnet. Kan bero på pollen eller att man jobbat ett par sena kvällspass. Samma känsla som när man kuskade runt i mellannorrland som musiker. Iväg på fredag och hem på söndag. Lämpligt sliten för att hamna i någon sorts koma fram till torsdag eftermiddag. Sen satte ju det ekorrhjulet igång igen. Fast man ska väl vara glad för att man kan sova länge ibland. Det är en av de stora fördelarna att leva i en lägenhet. Inga plikter som drar och sliter i en utanför, inne och överallt annars. Liksom bara vakna dricka sitt morgonkaffe och pumsa runt. Slutar ofta med att man är tillbaka i bingen. Livet på en pinne, liksom!

Rekreation pågår med gitarrspel och sångövningar. Ohärdade fingertoppar och taskiga stämband skall komma igång. Räcker med en kvart om dagen. Det är ungefär tre till fyra låtar. Då ömmar det i fingertoppar och en lätt heshet inträffar. Tydligen är det en färskvara. Kommer att bli bra om någon månad. 

Er Högvälborne i väntan på vaccin nr 2

Inga kommentarer:

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...