onsdag 30 juli 2014

Trevlig kväll

Så sitter man och väntar på att kroppen ska vakna till så att den pallar för att kliva upp på en byggnadsställning. Känner mig lite pömsig efter gårdagen. Nä! Ingen överdriven konsumtion av alkohol. Inte heller någon barfota  utflykt på någon grusväg. Bara ändå allmänt trött. Trevlig liten tillställning igår. Spela med min gamle kumpan och en basist. Lite eljest repertoar. Liksom bara att hänga på och sedan mörka lite så där professionellt när man inte riktigt hängde med. Tror ingen märkte något. Finns ju liksom en logisk formell för hur en ackordföljd är uppbyggd. Sen behöver man ju inte krångla till det.

Skall fatta kärlek till spikpistol, såg, måttstock och förmodligen några andra användbara verktyg. Carporten skall brädslås. Något som jag egentligen borde vara klar med. Men min förra semesterperiod regnade bort sen var det förbannat kallt också. Nu är det precis tvärtom! Låter som om man ursäktar sig. Men i kyla och regn går det inte att måla. Inte . Heller i för varmt väder. Sen hur kul är det att stå på en byggnadsställning och frysa eller svettas. Apropå svettas! Min gamle kollega hamnade på sjukhus med akut uttorkning. Efter en par liter dropp så skickades han hem igen. Så en liten påminnelse. Minst fyra liter vatten om dagen när det är så här. Inget annat en just vanligt vatten. Okey! Man kan kolsyra det. Läsk heller öl har bara motsatta effekten. Känns bra för stunden sedan torkar det ut kroppen. Så det sydeuropeiska levnadssättet med en siesta mitt på dan. När det är som varmast.

I övrigt så råder lugn och ro här på Castillot. Inga larm från änderna så rävarna och rovfåglarna har nog dragit sig tillbaka. Dessutom har den andlige inte syns till idag. Det var trevligt igår. Träffade en bunt människor som jag inte sett på flera år. Dom flesta var sig ganska lik fast lite mer grå. Det är ju så vi blir. Längst där inne är vi inte äldre än vi gör oss. Men skalet ärrats av åren. En gammal vän har drabbats av ALS och sitter nu i rullstol. Allt har gått i rasande takt. Liksom pang, tjong över ett halvår. Men hon är vid god vigör och fortfarande lika levnadsglad som förr. Just nu så lägger hon allt krut på en handikapp festival. Efter Hudikkalaset så föddes den idéen. Bra initiativ men en attans massa jobb. Försöker hitta vägar åt henne där hon kan få hjälp med allt. Tipsat om DHR och tänkbara lokaler som det går att ha de aktiviteter som hon planerar. Musik av alla de slag. Så det kommer att bli intressant att följa detta projekt.

Inga kommentarer:

BONBONJÄR

  Tänk vad en del människor är lättkränkta. Håller sig i sin egen bonbonjär. Stänger locket och kretsar runt i sin egen bubbla. Kanske man ä...