onsdag 23 april 2014

Ved & ris

Nu värker kroppen så där skönt träningsvärksartigt igen. Varför? Jo! Den har drabbats av skogsgymmet igen. Denna friskluftsbringande styrketräningshall med en yta som inget annat gym i närheten kan mäta sig med. Nu ligger allt snyggt och prydligt på gården. Nästa steg är att göra sönder de nertagna träden i mindre bitar. Så kallad ved. Ved förresten? Någon som kan tala om varför det heter så. Finns säkert en logisk förklaring. Granriset ligger till 50% kvar här ute. Inte en enda som hört av sig angående detta generösa erbjudande. Så nu har jag eldat och kört undan hälften av riset. Den andra delen hamnar också i skogen och får genomgå en flerårig förruttnelse process. Förnybar energi bör det väl kallas då. Heller hur!

Det serviceyrke som man har bjuder på diverse överraskningar.  Nu när solen tittade fram i påskhelgen så förväntade man sig en massa trevliga resenärer. Visst! Det fanns såna med. Men det fanns dom som tydligen drabbades av kort stubin och vresigt kontinentaltemperament. Man undrar hur det skall gå för dom senare i sommar. Det var ju bara en liten försmak vi hade nu. Vad man la märke till var också att reseantalet var lite högre än en vanlig helg. Så förseningar var liksom att räkna med. Men den yngre näbbgäddan i Forsa begrep tydligen inte det utan hela hennes existens hängde på tre minuter!? – Det är väldigt irriterande att Ni inte håller tidtabellen när man är stressad! Liksom schysst start på en dialog med den chaufför som skall transportera henne sista biten in till staden i öst. – Jo! Som du ser är det ganska mycket folk på bussen och… En sniken väsning så fick man inte förklara sig heller. Mitt tålamod är enormt stort och tur är väl det. Nästa sol retliga person undrade om jag inte tänkte stanna då jag körde så långt fram. Min förklaring som hon tydligen begrep var att det är en buss bakom som också skall in här och ta ombord folk. Fenomenet är att går man mot bussen på hållplatsen så stannar den kanske tidigare oavsett hur det ser ut bakom. En trafikpropp/flaskhals mer heller mindre spelar ju ingen roll!

Ni som läser mina inlägg kommer kanske ihåg det finska Sisu som åkte med i vintras och förklarade att finnar spyr aldrig. Nu har jag fått bekräftat att det faktiskt är så. Dom tycker det är slöseri med spriten att spy. Så dom sväljer ner det igen. Lite äckligt enligt mig. Hur man skulle reagera om man ser något sånt. Vet inte? Troligen skulle vomeringsnerven få sig en ordentlig törn och reflexmässigt reagera.

Inga kommentarer:

Värme

  Våren ler mot oss. Värmen är tillbaka och med den snart sommar på riktigt. Allt har blivit enklare. De fodrade  vinterkläderna har tvättat...