lördag 1 februari 2014

Terrier

Så har vi tagit oss ur den knapra månaden januari. Så slår februari till med snö. Dagen var liksom vikt till att ta ner några kubik ved. Detta fick stryka på foten för snöröjning. Inte att förakta som ett schysst fysiks motionspass. Gårdsplanen går liksom inte att köra med Bollinder Munktellen. Blir ett sånt väsen när snöbladet skrapar i 0,40 grus/sten. Apropå sten så kastas det såna nu. Politiskt träta ända ner på kommun nivå. Alla har rätt och försöker på alla möjliga sätt samla mandat. Hets mot folkvett är nog rätta meningen. Vänstermän och högerspöken. Kvinnopräster mot kärnkraft och fan och hans moster. Blir så trött på dessa som tydligen har rätt oavsett hur fel det än är. Floskler är vad det är. I slutänden är det pengarna som styr.

Här på Castillot så råder lugnet. Inga stridbara politiker. Vi blandar frisk bland auktoritet och anarki. Gör det som behövs. Vet inte riktigt vilken politisk färg man vaknar med. Infrastrukturen funkar och alla inblandade är nöjda. Resten av dagen får nog bli relax framför TV,n. Melodifestivalen går bort. Står inte ut med dessa produkter som tar sig själv på ett allt för stort allvar. Ska börja titta igen när låt uttagningen ser annorlunda ut. Idéen jag har om detta är att varje landskap i landet har en egen tävling. Ingen får se artisterna utan bidragen spelas i radion. Melodierna spelas med jämn mellan rum under tre månader. Medborgarna röstar via nätet och när det återstår två låtar från varje landskap så är det dags för ett liknande förfarande till tio bidrag återstår. Ingen inblandning av internationella bögjuryn. Allt i radion tills det finns ett vinnande bidrag. Då först kan det presenteras i TV. Programmet Idol borde genast bli ett radioprogram. Vad annorlunda det hela skulle bli. Mer rättvist då rösten för bestämma och inte utseendet och koreografin.

En del personer retar sig tydligen på att jag har med hår än dom och tycker att jag skall klippa mig. Slutade med att besöka frisörer efter det jag fyllt 50. Intressant är att se hur mycket håret växer under en tio års period. Sen tror jag lite på yingyang. Jämnvikt i universum. Så eftersom en del tappar sitt hår så måste det ju vägas upp av andra så att hår mängden  här på Tellus blir konstant. Dags för en Whiskey och skaffa mig en dåligt nirvana. Februari! Några månader till så…..

Inga kommentarer:

Allergi

  Tränar på att vara ledig och lössläppt. Har gjort det förut. Men denna gång känns det liksom på riktigt. Vakna i lugn och ro. Sträcka på s...