onsdag 18 mars 2015

Smidighet

Mars! Man har passerat mitten av månaden. Överlevt en vinter till. SMHI hotar med bakslag. Liksom lite aprilrusk i mars. Sedan kommer påsken efter den vårbruket. Ta itu med veden sådär på riktigt. Genar lite i år och köper hälften av årsbehovet. Skall vara kapat och kluvet till maj. Maj är som bekant bästa torkmånaden. Sedan in under tak innan midsommar. Känns liksom som om att man har en schysst plan där. Sedan små fixa i skogen när lusten faller på. Gott om tid för nästa års behov.

De dagliga promenaderna med hunden börjar ge resultat. Med tanke på hundens lätta utmattning på själva upploppet. Så känns det som om jag har den bättre kondisen. Just nu måste jag tillägga. Klart han har ju alla bloggar och mail här ute i naturen att hålla reda på. Dofter som jag inte ens kan förnimma. Förmodligen är det lika bra. Vet inte om jag skulle palla dom. Räcker liksom med katternas större behov. Den lukten tränger fram under i från. Klart som fan att det är schysst att sitta och skita på torr jord i stället för en snödriva. Kanske fyller den doften en viss funktion när det gäller råttor, ormar och annat som kommer fram när solen börjar värma ordentligt.

Smidighet!! Smaka på ordet. Behöver inte betyda att man kan göra en knut på sig själv inte. Kan lika gärna vara att man uppträder och tänker smidigt. Vissa har grymma problem med det. Man laddar och sedan förvandlas man till en bulldozer. Grymtar, frustar och lever rövare. Metoden var ganska vanlig under sjuttiotalet. Möjligen var tiderna annorlunda då. Inte bara möjligen utan helt klart var den det. Kan man inte i sakligt och stilla tempo lösa saker och ting. Då ska man banne mig låta bli.

Hade en dialog över FB om tiggeriet. Tycker att det är tragiskt att man måste sitta där dag ut och dag in med en plastmugg. Hur lönsamt kan det vara. Dagen efter är det en artikel i HT om  två kvinnor från Bulgarien. Tragiskt livsöde! Helt klart. Med när texten talar om att “Min sista chans var att åka till Sverige och tigga” Då börjar jag att undra. Hur ser bilden av svenskar ut hos bulgarer och rumäner? Ett givmilt arbetande folk som ger pengar åt alla möjliga håll. I det fall som det stod om i tidningen är jag helt övertygad om att det var seriösa kvinnor. Till och med bortkörda från sin plats´av sina egna. Här pratar man solidaritet! Lite som här satt vi innan du kom hit heller det här är en bra plats. Kanske den bästa. Den ska vi ha.

Sedan säger någon under dialogen på FB att det inte är några problem med att förklara för sina barn varför det sitter vuxna människor och tigger pengar. Skulle vara väldigt intressant att höra deras version!! Någonstans tror jag att själva grundbulten finns i deras hemländer. Något har gått väldigt fel. För att citera herr Wiehe “där dom själva sitter överst och har makten i sin hand medans dom som lever nedanför dom lider” Sedan är EU tamt som ett lamm. Riv i åt dessa länder att dom banne mig får skärpa sig. Förmynderi! Tycker du. Men det kanske behövs lite hårda tag. Kan inte vara meningen att vissa folkgrupper skall behöva tigga sig fram.

I dag har det varit busschaufförens dag. Hade jag inte hört det på radion så hade det gått obemärkt förbi. Precis som melodifestivalen. Obemärkt! Å andra sidan. Vem sitter och hittar på dagar åt olika arbetsgrupper, mat och bakverk. Måste vara Mamon som har ett finger med i spelet. Dags att med lite smidighet samla ihop ett gäng. Dra till Bulgarien heller Rumänien och tigga utanför någon affär. Vi skulle med all säkerhet bli fängslade för politisk satir. Undrar hur EU tänkte då 2007???

BONBONJÄR

  Tänk vad en del människor är lättkränkta. Håller sig i sin egen bonbonjär. Stänger locket och kretsar runt i sin egen bubbla. Kanske man ä...