fredag 2 januari 2015

Vart är vi på väg?

Det nya året har inletts med droppande näsa. Ömmande rygg och allt annat som man kan härleda till massor av självömkan. Positiv som man är så kunde det ju ha varit värre. Med hjälp av liniment och andra hästkurer så kommer det mad all säkerhet att bli bra. Frågan är bara när??
Man läser och hör i massmedia om dessa fantastiska kultur berikade som ockuperat en buss i Östersund. Bara för att man kommit på fel plats i det nya landet. Det som skulle ge trygghet från krigets alla fasor. Vad gör man? Jo! Skapar ett onödigt invandringsförakt. Helt av egen maskin. Hur skulle det se ut om någon skolbuss plötsligt ockuperades  av elever som fått för sig att dom vill gå i en bättre skola. Då skulle det med all säkerhet tas i med hårda vantar och inte som nu daltas med någon mjukis metod. Tycker dom ska vara riktigt tacksamma för det mottagande dom får. Passar inte galoscherna så transportera dom till Arlanda för vidare resande. Man får banne mig ta sedan dit man kommer.

Sedan har vi det fria EU som jag och många med mig röstade nej till när det begav sig. Något man inte nämnde i den omfattande ja linjen var det gränsöverskridande  som medför dessa personer som sitter utanför varenda varuhus, systembolag och till och med apotek. Inget ont i dom. Men undrar hur man själv skulle bemötas om man skulle sitta där. Jag menar att under mitt liv så är det först nu man ser sånt i landsbygden. Tidigare var det ett storstadsfenomen. OK erkänner att jag faktiskt saknar gatumusikerna. Dom tillförde ju något. Ett trevligt och glatt inslag i stressen. Nu blir man istället stressad och irriterad på dessa personer som sitter med en burk och ser bedrövade ut. Håller med Täppas här. Dom kommer också från ett EU-land och ska därför ha lika rättighet/skyldighet  som oss i sina hemländer. Vart är vi på väg?

BONBONJÄR

  Tänk vad en del människor är lättkränkta. Håller sig i sin egen bonbonjär. Stänger locket och kretsar runt i sin egen bubbla. Kanske man ä...