fredag 11 april 2014

Ännu en vecka!

Ännu en vecka till ända. Skönt att dom rullar på i relativt hyfsad takt. Måndag morgon bjöd på ett gapskratt redan vid uppstigning. Ett vitt täcke envisades med att lägga sig igen. Inte mycket att orda om. Det är ju april för böveln! Så inte blir jag förvånad inte. Hela veckan har jag liksom vaknat, njutit av morgonkaffet och utsikten över tjärnen med sitt fågelliv. Man kan lugnt påstå att det sjuder av erotik där nere nu. Änder, gäss och svanar. Bara på en vecka har det liksom eskalerat. Först flyger änderna in som små Mig plan till sitt matställe.  Gässen ser man liksom inte till förrän dom också söker sig till foderplatsen. Misstänker att dom agerar som någon sorts hemligt attackplan. Svanarna däremot kommer stillsamt in över tjärnen som ett par Boing 747 och man blir imponerad över deras flygskicklighet. Lätt att man blir någon sorts naturlyriker här på Castillot.
Sedan störs friden av att man ger sig iväg till den födkrok man har. I mitt fall köra buss. Fördjupar mig inte så mycket med det. Men det rullar och är oftast sladdfritt. En och annan kabel händer det att man får lägga vid tillfälle. Vem fan vill ha en skitnödig chaffis?
Händelser då! Jorå. Klara Kluck dök upp i början på veckan. Visade sitt kort som protesterade som vanligt. Så hon körde igång med kalkontugget och jag talade tydligt och långsamt om att det behövs tilläggsbiljett. När kalkontugget så lugnat sig och jag förklarat femtioelva gångar så plockade hon upp den skitna tian som tillägget kostar! Dessutom med ett leende! Hon vet att kluckar man kalkon en längre tid så får man kanske åka. Men inte med denna gubbe.
Den så kallade fritiden har ägnats åt skogsbruk och ved fällning.  Har det jag skall ha. Men vill ha en reserv med. Man lär sig. Ved är rikedom.
Så var det allt jävla ris från 17 st 20 till 25 meter höga täktgranar + några mindre dito. I morgon skall jag elda och tanken är att åtminstone en täkt skall vara hyfsat ren från granris. Sorry alla erbjudandet om ekologiska majkasor håller på att försvinna från Er. Rapport följer……

BONBONJÄR

  Tänk vad en del människor är lättkränkta. Håller sig i sin egen bonbonjär. Stänger locket och kretsar runt i sin egen bubbla. Kanske man ä...