torsdag 5 december 2013

Vår bästa tid är nu!

Så här timmarna innan Sven, enligt alla skall komma för ett dygns påhälsning. Så ligger jag lite lätt i träning. Så väl fysiskt som psykiskt och vokabulär skall också övas in. Vad vore årets första snöskottning utan pust och stånk. Invektiv och superlativ. Gärna då könsrelaterat. Liksom få utlopp för sina inneboende aggressioner. Efter det att allt är klart skall det ju helst börja snöa igen. Riktigt kraftigt. Bara så att aggressionsbatterierna  snabbt når upp till full potential igen. Så där en tre, fyra dygn senare så lär man vara tömd på just aggressionerna. Då infinner sig säkert den lugna, behagliga Arne Weise  julstämningen. Man kan slå sig ner där bland levande ljus. Höra spraket från ved kaminerna.  Njuta av TV soffan. Kanske en utsökt tappning heller två. Då kommer verkligheten ifatt min egen fantasi. Har ju fått det lysande arbetsschemat som innebär nattkörning juldan och nyårsafton. I och för sig är jag väldigt överens med Dean Martin att just nyårsafton är amatörernas dag/kväll. Hur många gånger har man inte sett dom där som låtsas tillhöra någon sorts bättre samhällsklass. Välklädda och parfymerade så till den milda grad. Den feminina halvan är dessutom efter timmar hos någon makeupartist tillgjort som en botox injicerad photoshopad omslagsbild till Vouge. Så där framåt det magiska klockslaget bryts då förtrollningen Askungen med rinnande smink och botoxsläpp i läpparna och runt ögonen ser mer ut som en prototyp av Frankensteins brud. Den maskulina delen har släppt hämningarna redan runt elva och sedan har det eskalerat i en överljudshastighet som motsvarar en Jas39 Gripen. Samtidigt har slipsen lättats på och den nystrukna skjortan  hänger utanför byxorna. Lika skrynklig som den var efter tvätten. Gylfen är också med fördel inte stängd. Han har lisom startat pejlingsradarn efter ett lämpligt offer att förhoppningsvis kanske få ett litet äventyr med. Allt detta borde dom ju egentligen ha på TV som en kombination av Vem tar vem, Idol och Robinsson. Varsågod någon reklamfinansierad TV kanal.   

Juldagen är liksom återvändarnas dag. Julafton hemma hos sina föräldrar och övrig släkt. Ladda upp med god mat och trivselgodis i kombination med paketöppning och en illa dold besvikelse över att eventuella julklappar inte var riktigt vad man tänkt sig. Redan på juldagsmorgonen kan kalaset starta. Kanske en liten klar efter frukosten. Sedan telefonsamtal till alla gamla vänner som man via Facebook månader i förväg planerat och diskuterat just juldagens evenemang med. Kan liksom inte mer än gå käpp rätt för 23,7 procent av dessa. Det finns liksom gränser för vad man tål och som tur är så är dom individuella. Promillen  slår liksom olika hårt. Om man nu gör beräkningen att 100% återvändare träffas. Så innan man kommit ut från förtältet så har 7,3% supit omkull. 54,7% är för berusade för att lämna förtältet. Problem är att det vet dom inte om. Ännu! De övriga 38% är rutinerade kommod supare. Liksom van detta efter år är träning både på hög och låg höjd. Nu skall då alla iväg inklusive dom som upphäver tyngdlagen och alla andra fysiska lagar med för den delen. Väl ute in den köldslagna juldagsnatten känns allt  riktigt bra även för de 54,7% som inte vet av att det kommer att gå fel. Oftast är det problem med transporter denna tid på året. Så apostlahästarna får göra sitt. Är det då nysnö ute så kan man tro att det är en bunt speedade riverdance utövare som gåt gatan fram. Alternativt ett väldigt försenat första majtåg. Väl inne i någon lokal, buss eller liknande så kommer värmen. OK redan vid dörren bör ännu cirka 7% trilla bort. Sedan värmen och en halv till en timme senare så mår ytterligare 30% av dessa som en mögel ost i tropisk värme. 17,7% som återstår av dessa kommer förmodligen att ha så kul och göra dumheter som dom inte kommer ihåg alls. De 38% som kan det här dricker nu var tredje vatten och kan på så vis roa sig med att iaktta sina gamla ungdomskamraters dumheter. Det lustiga är att historien kommer att upprepas år efter år. Redan i slutat av januari är allt bortglömt utan för dom som får en bot för förargelse väckande beteende eller för den eller de tjejer som kanske blivit gravida. Det finns som var alltid två sidor av en medalj!

BONBONJÄR

  Tänk vad en del människor är lättkränkta. Håller sig i sin egen bonbonjär. Stänger locket och kretsar runt i sin egen bubbla. Kanske man ä...