torsdag 8 november 2012

Rigor mortis & lumbago!

Så har man då varit på besök hos sjukgymnasten. En trevlig prick som knådade, bände och gav mig instruktioner om hur jag skall träna upp mer eller mindre förtvinade muskler. Jo då! Rigor mortis har sakta börjat att angripa mig. Detta skall jag nu försöka att avhjälpa med det program som, jag fått. I och för sig har jag mig själv att skylla då man envisas med att lyfta och konka på en 19 mm skiva MDF Board 1,20*2,40. Blir en del konstiga vridmoment i kroppen då. Detta program skall nu göra underverk med min rygg och mina axlar. Hjälper inte det så är gubbgympa nästa fas. Fast med mina arbetstider känns det som om kontinuiteten med ett gympapass i veckan spricker ganska omgående. 
Hela situationen får en att minnas hur man tältade som något yngre. Inte var det några problem med att ta sig in och ur tältet då inte.
Sova i tält är definitivt inget för oss som kommit ur puberteten måste jag säga. Att kliva ur sängen hemma går ju liksom av sig själv. Jag menar Newton har ju ordnat det hela. Lyft på benen, sväng ut, låt benen falla och resten av kroppen hänger med. Busenkelt. Prova det i ett tält! Allt funkar skitbra till sista momentet. Där blir det fel. KLONK! En decimeter madrass och sedan tar det stopp för hälarna. Likt en sköldpadda på rygg ligger man där och liksom kommer ingen vart. Sen ska man få på sig skorna liggande med sendrag i båda benen som resultat. Likt en skada daggmask kryper man ur tältet och låter som en djupt religiös böneutropare. Råkar men dessutom befinna sig på en camping så får man  en hel campingplats intresse samt tillhörande camping vakter som publik. I den situationen så skall man resa sig upp, se glad och morgonpigg ut samt vinka och säga godmorgon. Lägg därtill att blåsan är ganska sprängfylld och urinoarer samt bajamajor ligger på andra sidan campingen. Då förstår man bekvämligheten med sängen och toaletten hemma.
Konstaterar när jag skrivit dessa rader att någon comeback i tält det blir det aldrig mer. Det är en bekväm minst trestjärnig campingstuga som gäller. Alternativt husbil. Basta! Lumbago! Vik hädan!
Dagens aha upplevelse svarar arbetskollegan Jonas Persson för. Då han också fick min tomte (dam med röd kappa och pudel på axeln) som passagerare. Så det är fler än jag som sett tomten i år!

BONBONJÄR

  Tänk vad en del människor är lättkränkta. Håller sig i sin egen bonbonjär. Stänger locket och kretsar runt i sin egen bubbla. Kanske man ä...