fredag 10 september 2021

September, Apple och Shalala



September! Grått, tråkigt och för att nämna något positivt schysst arbetsväder. Har så sakteliga börjat med köksrenovering. Lite motsträvigt måste jag tillstå. Men det är vägen och resultatet som är målet. Har en inre vision om har det kommer att se ut. Hoppas det stämmer överens med verkligheten. 

Så har jag tillslut fått ett teologisk svar på min teori om Apple telefoner logga kontra kyrkan. Att en och annan prästvigd person har skrattat eller smilat lite i mjugg åt det hela har jag förstått. Men det som jag fick veta var liksom vad jag inte ens haft en tanke på. Det tog hela skapelseberättelsen till en helt ny nivå. Att Eva bet i den förbjudna frukten från kunskapens träd är inget nytt under solen. Straffet blev ju att man förvisades från Edens lustgård. Så långt var jag med. Men det som kom sen ställde saker på sin spets. Utan denna tugga från äpplet så hade inte mänskligheten varit där den är idag. Hela den mänskliga evolutionen villar på denna kanske ödestigna tugga. Tål att fundera över:

Sen har vi veckans skojigaste händelse. Nåväl själva ursprunget till det skojiga är inte så skojigt. Utbrott av Covid på en skola i kommunen. Men smittskyddsläkarens namn! Shah Jalal! Ni kanske förstår att jag läste Shalala av bara farten. Frågade mig själv hur trovärdigt det kunde vara om man hamnade hos doktorn och doktorn presenterade sig som Shalala? Skulle man gått därifrån eller sträckt fram handen, hälsat och presenterat sig som Obbie Dobbie eller något sånt? Tanken är skojig!

Er Högvälborne från The Cave

 

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...