söndag 5 september 2021

En bra dag för blommiga kalsonger!

 

Veckan som gått gav en del intressanta tidningsartiklar/insändare. Delvis detta om dubbelspår genom Hudiksvall och någon som måste gå till vägen för att åka skolbuss? Att det inte ska vara något dubbelspår genom staden skriver jag under på. Totalt vansinne. Det finns tydligen en planerad så kallad korridor som går via Medskog. Nyttja den. Bygg ett nytt resecentrum där ute. Finns kollektivtrafik som kan tranportera in resenärer till centrum. Nog ordat om detta just nu. Kommer säkert anledningar att ta upp detta ämne framgent. Jag ska den dagen ansluta mig till avdelningen NEJ till dubbelspår genom stan.

Insändaren då. Jo men visst kan det vara jobbigt med en morgonpromenad till stora vägen. att man sen inte har förståndet att klä på sig en reflexväst eller lysa med en ficklampa/mobiltelefon så att man uppmärksammar chauffören på att här står jag faktiskt och väntar. Det borde tamefan vara ett eget ansvar. Basta:

Diskuterade även turism med en person som jag faktiskt har nominerat, Bakgrunden till ämnet är det besök som lokala draken tog upp. Två stycken som reste runt i landet gör att se hur turistvänligt olika städer är. I och för sig en god tanke. Men nej! Att liksom sikta in sig på handel när det gäller turism känns lite eljest. Jag menar vem köper en lampa eller cykel när man besöker en stad? Någon kanske kan svara på det. OK! Turistbyrån ligger lite avigt till just nu. Så den kommer nog också att placeras på just Medskog och det nya resecentrumet. Där kommer ju alla turister. E4 går ju också där. Så sätt Er ner och brainstorma i kommunen. Plocka fram en folder med intressanta ställen i staden och runt omkring. Inför båt trafik från hamnen. Guidade bussturer exempelvis runt Dellensjöarna, Blaxås, Hölick och Kuggören. Borka brygga etc. Listan går att göra hur lång som helst. Nu har jag sått några frön och orerat av mig. Så nu kommer de blommiga kalsongerna.

Har alltid påstått att blommiga kalsonger i kombination med alkohol är bra poet doping. I vardeg så fungerar blommiga kalsonger utan drycker väldigt bra också. Så funderar skarp på att införskaffa några sådana. Tänk vad mycket skoj man kunde plita ner då. 

Röken hängde i luften
Staden tystnade
I solnedgången mognades mognaden
Fanns ljuset för att skriva ner några tankar
Hennes barn tittade efter sin far
Från deras fönster i väggen
Bad en bön för morfar
Och kanske många fler

På vägen långt där borta
Hörde jag ljudet av liv
Människorna hade lämnat hemmen
Tre fåglar flög från en byggnad
Stod stolta mot skyn
Många flög med dem
Och steg i spiral som skrattet

Fjädrarna trasslades ihop
Låsta av den stora
Jag visste att ingen kunde se det
Nu var det borta
Försökte hitta en mening
Gnuggade mina ögon
Uttåg, flykt eller var det bara en syn för mig
Såsom vattnet är för blommorna 

Man undrar? Detta är skrivet med enfärgade kalsonger på. Vad händer med blommiga?

Det spelar ingen roll hur sakta du går bara du inte stannar:

Er samhällskritiska och poetiska Högvälborne från The Cave



 

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...