tisdag 31 augusti 2021

Rönnbär

 


När man ser rönnbär i mängder då vet man vad som kommer. Det som dyker upp är den där frågeställningen om mängden bär på dessa träd. Mycket eller lite snö? Man tvistar där. En del säger att mycket bär så orkar inte grenarna med större mängder snö. Andra tvärtom. Ska kolla upp detta ordentligt till vintern. Projekt Rönnbär liksom!

Lämnade prover igår. Kontroll besiktning. Var lite lätt förvirring innan jag tog mig till Delsbo. Lapp i brevlådan. Garageportar skall justeras. Inga bilar i garaget under arbetet. Nyvaken, fastande! I och med det lätt grinig! Ut ock köra bort bilen från garaget. In och ordna en termos kaffe och mackor samt frukt. Så iväg mot Delsbo! Vid Forsa kyrka så vaknade minnet till. Pissprovet! En snabb titt på klockan. Inte en sportmössa att man hinner vända och hämta det. Snabb överläggning med mig själv som konstaterade att eftersom jag var fastande så skulle det förmodligen gå att vrida ut en skvätt där på hälsocentralen. Kanske inte optimalt. Men fungerade. Så det där som jag inte är så överdrivet förtjust i. Provtagning med stick i armen. Lite nålskräck! Men bara att titt bort och känna lite smärta. Tappas på några rör blod. Sen är det över.

När man ändå är i Delsbo så passade jag på att göra en visit hos en gammal vän. Alltid trevligt! Fick tips om en bok. Eftersom jag är lite skeptisk till boktips så fick jag också möjligheten att bläddra i den. Resultatet blev att den var så intressant att väl hemkommen så beställde jag den. Titel Som om skogen växte på träd. En intressant människa som skrivit den. Maria Westerberg artistnamn Vildhjärta. För den intresserade så kan man söka henne på Google och lyssna på hennes sommarprogram samt se en intervju med henne. Ser fram mot lite filosofisk läsning.

Över kaffe så halkade snacket över på en massa gamla vänner. De flesta har lämnat oss. Några har liksom trillat bort någonstans på vägen. Det har ju gått en massa år sedan allt begav sig. Gled över på Ljusdal också. Mycket som hänt där rent kulturellt de senaste åren. Muralmålningar i centrum. Smyckade busshållplatser. Paraplyer i olika färger som pryder en kort gata. Hänger där som små färgklickar. Man blir glad. Tror att vi ska rikta ett stort tack till Charlie Granberg som åtminstone jag tror är hjärna eller grundaren av allt detta!

Ingen dag utan något negativt! Naturligtvis ska det vara yin och yang. Men har så förbannat svårt för det negativa. Vill att allt ska vara en räkmacka att glida fram på. Nu vet jag att det inte är så. Att folk har åsikter och att man tycker att en del beslut är felaktiga det köper jag. Men när man vänder taggarna utåt och höjer rösten ett snäpp då har man nog inte allt riktigt klart för sig. Tar det hela med ro. Det kommer att bli bra! Det finns liksom ingen återvändo. Möjligtvis har man kunnat skjuta upp processen någon månad. Men varför? Alla vet att förändringar leder till rädsla och att dom är av ondo! 

Er Högvälborne från The Cave 

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...