lördag 28 augusti 2021

Tre timmars super deluxe power napp!

 


Så där lämpligt nyvaken klockan 16 en lördag eftermiddag. Kan vara att man klivit upp i ottan de sista tre veckorna och att den där mat & sov klockan trilskas på helgerna med. Så också denna morgon. Pling! Vakna för helvete! Dags att äta frukost. Klockan är då någonstans mellan 03.30 - 04.00. Det känns inte OK en lördag. Fördel är att man kan kliva upp, käka frukost och lägga sig igen. Men då har jag gubbfan liksom vaknat till. Hög på koffein och nikotin så börjar man med periodiskt underhåll av lägenhet. Fixar lunch för att sedan falla i koma. Somna in sova i tre timmar. Förmodligen välbehövlig sömn. Annars vet jag inte vad den ska vara bra för?

Hade en analys av mina tidigare låttexter igår kväll. Den där om hur arbetsmarknaden fungerade då! Vi pratar 70-tal ifall någon undrar. Tyvärr så verkar det inte ha blivit någon förändring där. Snarare så att man gått åt det andra hållet. Låten i sig är gjord med den gamla I fjol så gick jag med herrarna i hagen. Bygger på upprepningar så att säga. Det har ju pop industrin tagit till sig att upprepningar är bra. Men sju verser och lika många rader text samt en refräng som också upprepar sig. Det blir en dryg treminuters popdänga. Kanske dags för en nyinspelning där. 
Den inledande raden "Jag sitter på torget ska säljas som slav"  Kan associeras till arbetsförmedlingens kravbild. Sen följer "Kedjorna rasslar runt mina fötter" Alla krav som ställs på en arbetssökande. Låten och texten känns faktiskt helt OK ur det perspektivet. Fast när den släpptes på EP -85 så var det någon i ett radioprogram som tyckte det var enformigt. Dom bara satt där och slava på uttryckte sig intervju offret:

Gårdagens melankoli är liksom som bortblåst. Kan vara den där tre timmars grand deluxe power nappen som gjort det. Sömn är bra medicin. Mitt motto är att är man trött då ska man sova. Basta! Sen att det står någon med stora "dehärmåstedugöranu påsen" och orerar att man ska vakna. Det ska man skita blanka fan i.

Tanken var att man skulle ut och ta en promenad idag. Inser att det hinner jag fortfarande med. Varför stressa när man inte behöver. Känns som om jag kommer att bli en prototyp av moderna friherre. Fast har långtgående funderingar på outfit kring den figuren. Basker har jag redan. Käpp känns som en bra attribut. Användningsområdet är vitt. Stödja sig på, hytta med, försvara sig med, ta sig fram genom folksamlingar på ett brutalt sätt. Känns som en god investering. 

Er Högvälborne från The Cave

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...