lördag 7 augusti 2021

Semesterslut

 


Så är det då över. Semestern då! Den sista sommarsemestern som jag har måste jag dessutom tillägga. Känns lite konstigt. Men har liksom vant mig med att ta dagen som den kommer. Inte en massa måsten som hänger som klasar över mig. Vakna sträcka ut sin lekamen, ligga kvar i bingen och bara njuta av vad dagen har att bjuda på. Ingen dålig framtid som man går till mötes. Bilden får symbolisera hur man känner sig nu. Så här helgen före oxveckorna.

Tycker jag har nyttjat semesterperioden väl. Liksom fått igång flåset, orken kalla det vad Ni vill. Efter flytten till Hudiksvall så har jag kämpat med promenader runt om i staden. Till en början var det kämpigt. Minsta motståndets lag. En kamp mot den där rösten som hela tiden talade om att det är bättre att ta det lugnt och stanna inne. Att slåss med sig själv är inte alltid så enkelt. Nu  med facit på handen så vet jag att envishet vinner över lathet. Bara att titta på gårdagens fysiska ansträngningar. 

CYKELTUREN



En skaplig förmiddagstur runt om på stadens cykelbanor. Några avstickare från dom blev det också. Men att utforska hur man kan ta sig fram här är intressant bara det. 
Fick plötslig tandvärk på eftermiddagen så ett telefonsamtal resulterade i akut tid hos tandvården. Man blir lika chockad varje gång man ska göra sig oskyldig där. En behandling resulterar i ett stort hål i plånboken. Fast erkänner att det är väldigt lätt att välja hur man vill ha det. Tandvärk eller ett hål i plånboken?

Väl hemma igen så var det på grund av detta besök förbud mot mat och dryck under någon timme. Hur kommer det sig att man blir fruktansvärt hungrig när man inte får äta? Är det något djupt rotat från barndomen? När man blev tillsagd att "där får du inte vara eller så där gör man inte"? Kanske något trotscentra som har "får inte" som startkommando? 

Efter den sagda tiden så var det dags för mat. När man är så där fruktansvärt hungrig så smakar maten så där in åt helvete bra. Så ock denna gång. Sedan var det då dags för lite kvällspromenad. Fortfarande kan man promenera i kortbyxor och T-shirt. Så denna sommar har varit klädbesparande. Vore trevligt om man dessutom finge med sig någon promenad kamrat. Om någon känner sig manad så hör av Er.

KVÄLLSPROMENAD



Idag väntar helt annan aktivitet. Ska till Babylons hjärta och besöka Mammons tempel. Kan bli intressant det. Vet varför jag ska dit. Det ingår i Plan B! Eftersom semestern tog slut igår och att det är helg nu så får Ni som orkar läsa mina inlägg ha en trevlig sådan.

Er Högvälborna i fåvitsk skepnad från The Cave 


Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...