måndag 2 augusti 2021

Augusti

 Vrider upp persiennen och ser blöt asfalt och lika blöta biltak på parkeringen. Regn är säkert något som många saknat denna sommar. Nu är den inte över ännu. Men känns som om den drar mot sitt slut. Gillar den lätta klädseln som varma sommar dagar bjuder på. T-shirt, kortbyxor och sandaler. Lättsamt! Ogillar den varma barren på nätterna. Man liksom flyter omkring i sig själv. Nära till våtutrymmet och duschen. Nu är det svårt att kyla ner sig in till märgen i en dusch. Krävs att det kalla vattnet får omsluta kroppen helt under några minuter. Det som man fick uppleva med ett bad i älven och havet.

 Underligt uppvaknande idag. Neil Sedaka härjade på i mitt huvud. En massa shalalalala. Retligt! Vet inte riktigt hur man ska tolka det. Kanske en del av att semestern närmar sig sitt slut. Det är över nu! Liksom! Min gamla låt om "Slavmarknad" ekar också. Kanske är det så att man en gång såldes som slav. För att mala på tills dess att man når målsnöret. Sen ska man enligt gängse mall spela boule, gå tipspromenader och delta i diverse sen urminnes tider fåniga evenemang. Tror inte det ligger riktigt för mig. 

Irriterar mig på alla dom där självutnämnda experterna som figurerar på sociala medier. Naturligtvis har dom rätt i sin lilla sfär. Men är det självgoda "jag har rätt" lyser igenom precis som "kritisera mig inte" attityden. Oavsett om det är politiker eller vaccin motståndare så bör dom behärska sig. Tänka ett varv till och att det finns andra sanningar också. 

Neil Sedaka fortsätter att besöka min skalle. Undrar om man kan mota ut honom med något klassiskt mästerverk. Mozarts dödsmässa kanske. Alternativet tysk syntpop från 70-talet. Så där analogt och monotont som det var då. Åka fram längst Autobahn eller cykla Tour the France. Eventuellt några punkklassiker också. Bara få bort det där shalalalalandet ur huvudet.

Er Högvälborne med shalala huvud från the Cave

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...