söndag 1 augusti 2021

Aliquando et insanire iucundum est

 En vecka kvar av semestern. Känns som om man kunde fortsätta ha det så. Ta dagen som den kommer och bara vara. Livet på en pinne liksom. Semesterlistan eller vad jag tyckte att jag borde roa mig med har nästan prickats av i sin helhet. 

  • Bada i Ljusnan. Check!
  • Bada i havet. Check!
  • Lyssna på live musik. Check!
  • Bestiga ett berg. Blacksås. Check!
  • Utforska stadens cykelleder. Check!
  • Åkt och kört båt på havet. Check!
  • Skriva ny musik. Check!
  • Bara vara. Check!
Kvar är äta surströmming. Detta kommer att ordna sig under kommande vecka. Ser fram emot det!

Hamnade i en fantastiskt intressant diskussion under veckan som gick. Vi kom fram till att detta bör vi nog göra en avhandling om. Nämligen varför vissa kommer upp sig och andra hamnar i skiten. Lite snyggt formulerat där. Kort sagt så gjorde vi ett fiktivt exempel. En skolklass på 30 elever. Fem stycken kommer det att gå väldigt bra för och fem stycken inte alls. Inte så att de sistnämnda är dummare än andra. Kanske mer att dom tycker att det är roligare i diket. Nu är det inte dom som är de intressant i detta exempel. Utan dom 20 som hamnat i fällan mitti mellan Samhällsbärarna. Dom som kämpar på i grottekvarnen, ekorrhjulet eller vad Ni vill kalla det för. Det är liksom grunden för hela avhandlingen. Något att fundera över när den grå vardagen kommer. Lovar att återkoppla till detta.

Så kom det då lite regn tillslut. Så där så att när man går ut kan känna doften av ett ämne vid namn geosmin en liten bakterietyp med äventyrslystnad som tar lift med första regndroppe som erbjuder chansen. Så det man upplever som frisk och hög luft är egentligen bakterier som har party!

Kom på att det är lite bonus att bo i en lägenhet. Så mycket enklare är ett hus som kräver både det ena och det andra. Visst jag saknar altanen. Sitta där och njuta av en kall malt. I och för sig kan man njuta av denna dryck även i en lägenhet eller utomhus på något väl valt ställe. Nu ska jag låta ångesten inta min kropp den närmaste veckan. Sen börjar nedräkningen. Plan B ska hålla!

Er Högvälborne med avhandlingsplaner från The Cave

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...