onsdag 28 juli 2021

Cykeltur

 


Blev en hyfsad tur under morgonen. Problem uppstod också. Cykeln började jävlas. Så om allt stämmer imorgon så skall den in på service. Ganska typiskt också att nu när man börjar vara i hyfsad god form så skall redskapen börja trilskas. Dock funkar apostlahästarna utan några problem. Fast det är kul att cyjla omkring så där lite planlöst. Man upptäcker platser som man inte visste fanns. Dessutom får man vissa doftupplevelser på köpet. Ny slagen täckt, stall. Jo! Hästar sprider en viss doft omkring sig. Sedan möter man andra cyklister som hejar glatt. Dessutom är man nog oigenkännlig där under cykelhjälmen. 

Tog även en sväng ner på stan. Buss! Naturligtvis. Träffade några kollegor och snacka bort en stund. Samma linje hem igen. En bunt ungdomar klev på. Pratglada, spralliga som bara dom kan vara. Några hållplatser senare så kliver det på en av stadens förtappade. Ungdomarna börjar prata om A-lagare! Vad är det för något säger en av flickorna. Då är jag tvungen att lägga mig i. 
-Vet du inte vad en A-lagare är?
-Nej!
-Om du vänder dig om och tittar bakåt i bussen så får du veta.
Ett hysteriskt skratt bryter lös bland ungdomarna.
-Nu vet du.
-Ja!
-Då har du lärt dig något nytt idag.
Hon nickar instämmande.
Det gäller att sprida kunskap. Eller hur!

Misstänker att med den insikten så kommer hon att se många på parkbänkar runt om i stan med just detta epitet. Plus att nu vet hon vad det är.

Er kunskapsspridande Högvälborne från The Cave

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...