söndag 25 juli 2021

Hav och cykel! Check!

 



Så är då nyfikenheten stillad. Äntligen kom jag ut på havet! Provade också på att köra lite båt. Problemet som jag ser det är att det är inåt helvete svårt att bedöma avstånd där på vattnet. Man ser liksom målet men det tycks aldrig komma närmare. Skumt fenomen. I vilket fall som helst var det en intressant upplevelse. Speciellt när jag en gång i tiden gjorde mig mödan att ta ett insjö skeppar examen. Så kunskapen finns förmodligen någonstans. Gäller bara att leta fram dom ur något tjugofemårigt arkiv. Tog den examen sen har jag inte varit i närheten av hav! För ens idag. Bättre sent än aldrig. I vilket fall så är jag välbehållen i land igen.

På land ar jag börjat flåsa omkring på cykel. Eftersom jag i mitt yrke svär länga ramsor över dessa trafikanter. Så föregår jag med gott exempel. Synas och skydda sig själv är liksom grundregeln. Sen gäller alla trafikregler även cyklister. Det stora problemet har varit att hitta cykelleder. Det finns fan inte någon logik i hur dom går. Men jag har följt dom plikttroget. Även om det ibland känts jätte fel! Dom liksom svänger av där det logiska borde varit rakt fram. Sedan en massa bakvägar innan man kommer till det tilltänkta målet. Förstår att folk cyklar lite som dom vill när det är på det viset.

Förmodligen ser jag ut som en Kanadensiskt cyklande polis. Kortbyxor, Reflexväst och Cykelhjälm. Så Polis likt att en EPA -traktor stannade bara för att jag stod still vid sidan av vägen. Intressant! Sån respekt var det länge sedan jag fick. Gav dom i EPAN ett leende, hejade glatt och dom körde vidare. Fick bekräftat att man syns i denna mundering.

Havet då. Intressant att försöka navigera och hålla koll på vart man är någonstans. Med hjälp av sjökort så gick det faktiskt hyfsat. Men tror att man kan tjäna en hel del på att ha GPS och Ekolod i båten. Ta ut destinationer innan man ger sig ut! Nu hade jag ju sällskap av en som gjort detta förut. Men ensam så skulle jag nog inte gett mig ut. Solen då? Jo tack! Den tar rätt bra där ute på öppet hav. Förvarnad var jag så sotarmössa blev nog räddningen från en kokande hjärna. Iklädd flytväst så blev det lite bastufeeling över det hela. 

Nu väntar jag bara på att någon ska ringa och tala om att han, hon, den, det är sugen på surströmming. Har två mindre burkar av dessa delikatesser som väntar på att bli uppätna. Först att höra av sig vinner.

Er Högvälborne sjöbuse från The Cave

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...