lördag 17 juli 2021

Solhatt

 


Så hade man då tänkt sig en promenad ner på stan. Mest bara för att titta på mänskligheten som yrar omkring på gågatan, trottoarer och parkeringsplatser. Liksom få sig några inputs att fundera över. Som exempel vilka åkommor, bokstavskombinationer, alkoholproblem med mera. Känner att tanken är lite bisarr! Innan jag gick utanför dörren så läste jag i någon dagstidning att man rekommenderade solhatt på. Någon solhatt äger jag inte så valet var ganska enkelt. Insåg efter fem meter att en solhatt borde man ha. Reviderade promenaden och gick för att köpa jordgubbar i stället. En liten nätt promenad på styva 800 meter tur och retur. Spar den där stadsvandringen till senare idag. 

Särlingarna väntar säkert på att bli omskrivna i denna blogg. Saknar HT:s gamla skribenter Rogsta Edvard och han som hoppade studsmatta för glatta livet. Det är ingen som axlat deras mantlar. Att hitta Tok-Tore spelandes på sin gitarr i något gathörn. Va fan tog färgklickarna vägen. Tror jag måste uppsöka HT;s expedition och bläddra i gamla lägg. Hitta dom där fantastiska insändarna och artiklarna. Nu har jag en del bilder på original både från Ljusdal och Hudiksvall. Men spar med att lägga ut dessa. Har en plan när vintern kommer.

Musik har det blivit. Den där pandemin satte liksom stopp för all kulturell verksamhet. Nu öppnas det upp igen. Melodierna och texterna har börjat poppa upp både här och där. En del har triskalts en längre tid. Liksom bara väntat på den sista lilla knorren, räkan kalla det vad du vill. Andra har väntat här hemma. Hoppat på mig och liksom varit i full blom. Det är bara att tacka och ta emot.

Det ska tydligen bli någon sorts festival i Hudiksvall också. Kollat artistlistan. Inget som direkt tilltalar mig. Visst! Jag har hört stordelen förr och när vissa band låg i sin linda. Då var dom kul och väldigt drivna musiker. Drivna är dom säkert nu med. Men det känns som om att det satsas endast på säkra kort. Det finns liksom ingen uppstickare i listan. Någon som skulle kunna göra en intresserad. 

I väntan på att temperaturen ska bli med human så får man besöka duschen några gånger. Egentligen borde man åka ut till Storsand och ta ett dopp i havet. Men har pratat med dotter och barnbarn om att ta med dom dit ut. Samtidigt göra ett besök på Kuggören och labyrinten där. Så finns att göra de veckor som är kvar av semestern.

Er Högvälborne utan solhatt från The Cave  

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...