söndag 11 juli 2021

Andra veckan

 Nu har man förbrukat två veckor av semestern. Känns faktiskt riktigt bra. Veckan som varit gick mer eller mindre i musikens tecken. Promenaderna fick backa tillbaka då ischiasen började småspöka igen. Så några dygns vila och rekreation var liksom vad som behövdes. 

Fredags eftermiddag och kvällen tillbringades med gamla vapendragaren Sundström. För att uttrycka mig snyggt så var vi två "grabbar" på pubrunda i stan. Trevligt att liksom återvända till någon sorts socialt umgänge. Naturligtvis så känner pleti och kleti igen oss. Detta trots att jag uppgraderat mig till Lasse 20.21. Ingen stor uppdatering  men har fått några att söka igenom bakre memoryt om vem dom pratar med. 

Det ofrånkomliga när man gör just pubrundor är dom som tillhör förtrupperna. Dom har liksom ett väldigt annorlunda språk. Kan kanske vara så att dom upptagits av den helige ande och pratar i tungor. Nu är jag ingen specialist på religionsfrågor. Men tror att jag kan vara något på spåren även här. Förövrigt så väntar jag fortfarande på  svar från någon teologi kunnig om men hypotes angående Apple´s telefoner. Men det kommer, det kommer. 

Vi kollade/lyssnade även på ett par trubadurer. Vi konstaterade glatt att inget har hänt de sista 25-30 åren. Samma låtar som vi spelade. Det säger ju också en hel del om hur lite dagens musik egentligen betyder. Den har förmodligen ingen själ alls. Bara mainstream. Producerat för att bli en radioplåga. Inget ont i det utan bara att lyckönska dom som får den där "hitten"! 

Som minnesgoda läsare kanske kommer ihåg så skulle jag bestiga Blaxås förra veckan. Kommer att göra ett nytt försök kommande. Det är kvar på min lista över semesterinputs! Sedan har det tillkommit några såna där saker som man inte gjort på länge. En cykeltur. Ingen sån där märkvärdig typ Vätternrundan. Utan bara en se dig omkring i landskapet tur. Äta surströmming! Liksom bara obligatorisk. Det hör sommaren till. Ge sig iväg och söka efter Bombus pascuorum . Lär vara sällsynt enlig expertis!

Prickar av allt eftersom listan fylls på. 

Er uppdaterade Högvälborne 20.21 från The Cave

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...