torsdag 8 juli 2021

Tji berg

 Tanken var att jag idag med sällskap skulle bestiga Blaxås. Från baksidan då. Liksom lite enklare än att utmana sig själv och den kortare men betydligt brantare vägen upp. Det är trots allt över 30 år sedan jag tog mig upp där. Inte bara en gång utan två. Sista gången dessutom med nackspärr. Det minnet sitter hårt. I alla fall så studsade jag upp ur sängen. Drog igång perkolatorn. Hoppade in i duschen. Gjorde i ordning matsäck och käkade frukost. Då ringer mobilen. Budskapet var magsjuka. Min uppmaning var att stanna hemma. Det är ont om toaletter där på berget. Nu är magsjuka inte något som jag fruktar. Tror jag har ett livstids immunitet mot just magsjuka. Inte en kolibakterie biter på någon som hanterat sop och slambilar. OK! Kan bli en liten släng i form av en vomering eller lös tömning.  Fast det är sånt man får leva med.

Nu har jag ju den semesterupplevelsen kvar. Samt några andra inplanerade och ny tillkomna. Vet att detta kallas hemester. Duger länge som fan åt mig. Det är inputs som räknas efter några år som celibateremit. Via la inputs!

När en planerad dag spricker så gäller det ju att ha en plan B. Så snabb revidering och gasa på. Diskutera datamickel. Något som jag helt plötsligt tyckte var kul igen. Lite bränd på det området då vissa tror att man gör saker svart då man hjälper sina vänner. Om marknaden var utarmad då så är den nog obefintlig idag. Så Ni som sitter i en skyddad verkstad och tror och vet. Ni har fel och lider av väldigt bristande kunskap. 

Så fick man släppa ur sig lite gamla aggressioner också. Känns bra det. Jag lämnade databranschen just av denna anledning. Sysselsatte mig med att bygga planktimmerhus och köra lastbil. En då ganska schysst kombination. Gick att hanka sig fram på. När Castillot blev verklighet med all renovering var det ett vägskäl igen. Där kom busskörning in i bilden. Nu väntar målsnöret några månader bort!

Er Högvälborne med Plan B  

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...