tisdag 6 juli 2021

Andra veckan

 Tror att jag börjar vänja mig med det här. Ta dagen som den kommer. Ha någon sorts grovplanering att följa. Sakta men säkert prickas saker av. Sen tillkommer det nya spontana. Gillar det oplanerade som bara dyker upp. Att lyssna på musik live stod högt upp min min semesterlista. Igår blev det verklighet. Dels träffa musiker som man känner igen. Surra bort en stund med dom. Sedan att möta människor som precis som jag själv mer eller mindre levt som en eremit sista året plus moms. 

Att se musik/artister live ger ett helt annat intryck en den stora jukeboxen Spotify. Har en väldigt ambivalent inställning till Spotify. Förstår att det behövs och nyttjar det själv. Men när allt liksom bara finns på en knapptryckning känns det för enkelt. Borta är doften av skivaffär. Den nya vinylen att  bära med sig hem. När man hälsade på någon som köpt något man aldrig hört och fick musiken på det viset. Visst det går fortare idag. Men är inte lika roligt för en gammal musiksamlare. 

Live var det. Såg detta band 2018 och redan då så var det bra. Gitarristen har jag sett i andra konstellationer. Han är en sån där elektrisk artist. Spelar med hela kroppen. Tätt uppbackad av en taktfast batterist och en basist som antagit Bill Wymans lite stela artisteri. Men satan så det svänger. Toppa detta med en sångerska som för tankarna mot bl.a Janis Joplin någon mer kommer jag inte på just nu. Så lyckan var i stort sett fullkomlig . 

Sen en stor eloge till Henrik och Jenny som byggt upp den oas i Silja. En liten by som ligger strax norr om Hudiksvall. Om några år så känns det som att stället kommer att bli väldigt populärt både publik och artistmässigt. 

Nu är ju alla så där pandemi rostiga. Att kliva ut från eremit och distans levnad till en mer social tillvaro lär och ska få ta sin tid. Annars kanske vi är tillbaka på ruta ett igen.

För Er som vill lyssna på bandet via Spotify

https://open.spotify.com/artist/05sCm7SEbvj90CAHnsGSxQ?si=-18HjM4eTIC79QMOSO7HuQ&dl_branch=1

Och så några bilder











Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...