lördag 3 juli 2021

Första semester veckan

 Första semesterveckan har nått sitt crescendo. Ligger fem stycken till och väntar. Har nyttjat första veckan ganska bra. Enligt expertis så går den åt till att varva ner. Det tror jag inte att jag riktigt har lyckats med. Mat & sov klockan ställer fortfarande till det. Fast tidiga mornar är inte att förkasta. Råder liksom ett lugn i bostadsområdet. Inte den tystnad som fanns på Castillot förstås! Här startar ett och annat fordon. PÅ Castillot stördes tystnaden av något tåg. Det är liksom historia nu. Man ska inte blicka bakåt och bli en saltstod. 

Veckan som gått då? En i min mening väl nyttjad sådan. Spelat musik om än lite ringrostig. Pandemin har ju satt några käppar i hjulet för sånt. Nu börjar ju de flesta vara vaccinerade så det ska väl vara lite säkrare att umgås. Naturligtvis kommer en och annan foliehatt att tycka till om just detta. Var och en blir väl salig i sin tro. Har hälsat på barnbarnen, dotter och måg. Var väldigt länge sen det med. Vi kolade på några bilder och dom har blivit stora. Suttit i älven. Trodde det skulle vara en fullbelagd badstrand. Men endast en handfull soldyrkare fanns där. Nu var det inte sol jag var ute efter utan det var att suga i sig av urkraften i älven. Mycket vatten. Det är strömt där vid normalt vattenstånd nu var det väldigt strömt. Gick inte att ankra fast sig på botten utan man bara for iväg. Så det blev väl en combo av sitta i älven och vattengympa.

Under mina dagliga promenader så brukar man se diverse mer eller mindre komiska inslag. Veckans om inte årets skojigaste var den herre som jag mötte. Han tillhörde kategorin korpulent/stinnvip och hade kanske blivit ordinerad motion av sin husmedicus. I vilket fall som helst så hade han införskaffat en träningsdräkt. Svart men det var inte det som var det skojiga utan trycket på t-shirten. Där stod med versaler TYNGRE! Om vi säger så här så gjorde det min dag!

Er semesterfirande Högvälborne från The Cave


Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...