söndag 23 maj 2021

Promenader

Morgonkaffe! Denna livsgivande dryck. I kombination med ett par mackor är den i det närmaste oslagbar. Fast erkänner att en hotellfrukost där man kan gå och plocka bland diverse pålägg är snäppet bättre. Hänger lite grått över taken idag. Pingst ska ju vara strålande sol och konfirmationer. En helg av förhoppningar om vad som komma skall.

Fortsätter med mina promenader runt om här i staden. Upptäcker hur husägare tankar och startar sina gräsklippare. Ja! Dom som inte har skaffat en robot variant då. Vissa superlativ hörs också från de som inte får igång klipparen. Även robot ägarna har bekymmer med att diverse gnagare gnagt av deras ledningar. Resultatet blir att robotklipparen inte alls vill. Kan vara ett relativt nytt bekymmer för mänskligheten.

Upptäckte ett bortglömt ljud i veckan. Puttesmällan! Denna primitiva uppfinning som fick cykeln att låta fränt och i tanken även gå väldigt fort. Detta ljud fylldes på med brrroommbrrroomm från en barnamun. Kunde inte låta bli att le. Den där ungen levde ut sin motordröm till maximal nivå. 

Greppade gitarren ordentligt härom kvällen. Fingertopparna börjar bli ok men halsen. Krävs många timmar än om man ska fixa någon timme. Just nu så är det vila av stämband och hals. Den gamla två dygns regeln. Sen på det igen. Sakta men säkert. Det hägrar att spela med gubbarna i ens omgivning igen. Vaccin nr 2 på torsdag. Vi får se vilka schyssta biverkningar det blir denna gång. 

Tog mig ner på stan i går för att besöka någon pub. Jo! Dom har liksom öppnat igen. Dock stänger dom kl 20.00 så det är väl ingen större hit. Naturligtvis så var det fullt enligt gällande restriktioner. Men jag kunde få ta en öl om jag satt på uteserveringen. Sagt och gjort. Jag beställde en stor stark och reagerade lite på priset. 76 kr! Herr Lundells gamla 67 dänga ekade i mitt huvud. Textraden "Vi tog bussen ner till Sture för att öla upp en hundring eller två" I dagen läge så känns inte det så hävt. Två stora skulle man få för de slantarna idag. Sen är det inte någon direkt höjdare att sitta på en uteservering med en filt och runt nio grader varmt. Behöver nog inte tillägga att det bara blev en öl och sedan hemåt till bingen.

Er Högvälborne från The Cave

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...