söndag 9 maj 2021

Eljest

 Lite konstigt hur dagarna ter sig. Igår gick  man hurtigt en morgonsväng ner på stan och tillbaka. Idag har man knappt orkat ur sängen. Tvingat upp mig för intagande av föda och sedan placerat mig strategiskt vid datorn. Denna aktivitetsprotes som kräver visst underhåll mellan varven. Nu var det diverse uppdateringar igen. 

Nåväl gårdagens lilla förmiddagspromenad bjöd på diverse underhållning. Först stannade man upp och kollade fotbollsträning. Började faktiskt spritta i benen. Behärskade mig och tänkte att det var länge sedan man orkade med sånt. Fast erkänner att det såg väldigt kul ut. Sedan var det alla ljud som man upplever. Mest måsars skrik och dom där rullande diskoteken. Men även vågors kluckande mot strandkanten. Mötte några stycken som totalt gick miste om alla dessa ljud. Hörlurar och en talbok. Volym så hög att det hördes att det var just en ljudbok. Man funderar lite över hur rekreations vänligt sånt är. Misstänker att det är mer stressande än lovligt. Dels ska man hålla reda på omgivningen sedan på innehållet i boken. Har vi så dåligt med tid så att vi måste stänga in oss i en bubbla. Vardagsljud tror jag är nyttiga.

Apropå vardagsljud så var det nog något sådant som väckte mig igår. En melodislinga i mitt huvud. Det var banna mig längesen. Så man kastade sig yrvaket upp ur bingen. Fattade första bästa gura. Startade inspelnings programmet i mobilen och spelade in slingan. Tur att den möjligheten finns för på kvällen var den som bortblåst ur mitt huvud. 

Uteserveringarna har återkommit efter vinteridet. Poppar upp på trottoarer i stadskärnan. Tyvärr är det alldeles för kallt för att besöka en sådan nu. Liksom sitta och frusa med en kall öl i näven. Känns inte som någon hit alla. Eftersom det är Corona tider så hann man runt i stan innan själva lördagsståhejet drog igång. Och runt Lillfjärden var det väldigt glest med flanörer. Så ska man njuta av en promenad så ska man göra den innan klockan 10.00 sen drar handeln igång. 

Väggklockan har gett upp igen! Plötsligt så stannade den igen. Pratat med den ur kunnige och han ska kolla upp den igen. Lite spoky när den gör så där. Vet inte riktigt vad den vill säga mig. Nu ska jag i alla fall ut och söndagsvädra mig en stund. Känns behövligt innan diverse kunskaper skall läsas in.

Er Högvälborne från The Cave

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...