tisdag 4 maj 2021

Senior

 Förbannat svårt att komma igång idag. Sitter liksom fast i någon sorts sirap. Kan bero på senaste dagarnas siffror, bläddrande i pärmar och ett flitigt klottrande med kulspets och smattrande på en miniräknare. Har några dagar kvar med sådant pyssel. Så länge vädret är som det är nu så spelar det ju liksom ingen roll. 

Gjorde mina sista plikter åt vägföreningen i Edänge igår. Erkänner att det var med blandade känslor. Men var sak har sin tid och badstranden där är inte längre bort än en timme. Blir med all säkerhet någon sväng dit i sommar. Låta Ljusnans urkraft svepa in mig i sitt strömmande vatten. Sen har man ju närma till havet med. Finns alla möjligheter till såväl salt som sött bad.

Blev lite björn och varg snack igår också. Byäldsten visade bild på vargspår och jag berättade om mitt möte med den. Men nu var det då en närgången björn i trakterna. Så man kan ju stoltsera med att man sett alla stora djur i sitt förra boende.

Hemresan blev minnesvärd. Inte själva resan utan stoppet i Delsbo och ett besök på en matvarubutik. Valde den butiken bara för att där hittar jag. Nu blev det ju en sanning med viss modifikation! Man höll på att byta ut diverse diskar i butiken. Så jag hittade inte alls allt jag behövde. PÅpekade detta för kassörskan som i sin tur upplyste mig om att man höll på med en uppdatering. Just ja! Tänkte jag för mig själv. Naturligtvis heter det så i stället för renovering. Så var det dags att betala. Set var när betalkortet registrerade sig som det hände. Kassörskan sa: Du har seniorrabatt. Vill du nyttja den? Hjärna hoppade krumsprång och tänkte: Vad sa hon? Svarade lite stammande Hmmm! Jo! Måste  vara den slutgiltiga vuxenpoängen.

Väggklockan tickar på och klämtar klockslag som aldrig förr. Kanske det har något att göra med just Senior? Om man slår upp det ordet i SAOL så är betydelsen "som tillhör de äldre och mar erfarna" Låter väldigt bra set! Så det köper jag. Framgent så ser man fram emot fler intressanta  erbjudande i just denna kategori. 

Er Högvälborne Senior från The Cave 

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...