måndag 3 maj 2021

Tick Tack

 Nu hänger den på väggen igen. Rengjord och uppsmörjd. Tickar och klämtar inte lika ansträngt som innan servicen. Utan mer som en vältränad idrottsman. Känns bra med lite analoga saker mitt i det digital bruset. Saker fungerade kanske bättre förr i tiden med just analoga saker. Mindre som tog uppmärksamhet från oss.

På tal om uppmärksamhet. Gårdagens partiledardebatt! Varför munhuggas hela tiden. Har man inte räknat ut att det slår tillbaka. Hela vinsten går ju åt det håll som man inte vill att det ska gå åt. Bjud in och för en saklig debatt för böveln. 

Kollade upp lite resenärer under helgen. Att ungdomar passar på att åka en hållplats utan giltigt färdbevis kan man smälta. Men när man kommer springande mot bussen och siktar in sig på bakdörren blir jag skeptisk. Öppnar framdörren och för en dialog med dom utanför. Ställer frågan från mitt förarsäte om dom har något färdbevis. Får svaret Sjukhuset tillbaka. Ställer frågan en gång till och dom börjar vffta med sina mobiler och prata ett för mig okänt språk. Helt klart gratisåkare. Detta tilltag kommer att slå tillbaka med höjda biljettpriser. Naturligtvis får de som gjort rätt för sig vara med och betala. Rent statiskt gissar jag att åtta av tio inte betalar för sig. Tillägga att det finns gratisåkare i varje etniskt ursprung. Ingen nämnd, ingen glömd.


Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...